Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η Αρτεμις Αλεξιάδου τιμάται με το βραβείο Leibniz


                                                                 

alexiadou

                                   

                                                          



    Μια Ελληνίδα τιμάται με το βραβείο Leibniz

    Η καθηγήτρια γλωσσολογίας, Αρτεμις Αλεξιάδου ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες!

    Η κα. Αλεξιάδου είναι καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης και τον Μάρτιο του 2104 θα λάβει το ανώτερο βραβείο της Γερμανίας, το φημισμένο Leibniz Prize, για το ερευνητικό της έργο. Η επιτροπή των... σοφών που αποφάνθηκε υπέρ της βράβευσής της, χρειάστηκε να εξετάσει τις περιπτώσεις 129 υποψηφίων (ανθρώπων που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό και σημαντικό έργο στον τομέα τους).


    Το βραβείο εισήχθη, για πρώτη φορά, στην επιστημονική κοινότητα το 1986 και έκτοτε θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως. Κάθε νικητής (μαζί με την Αρτεμις Αλεξιάδου, έχουν προκριθεί άλλοι έξι ερευνητές), θα λάβει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ουσιαστικά είναι η χρηματοδότηση της έρευνά του για τα επόμενα επτά χρόνια.

    Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι γνωστή, όμως η Αρτεμις Αλεξιάδου είναι μια διεθνώς διακεκριμένη γλωσσολόγος, ειδικευμένη στη σύγχρονη γραμματική θεωρία, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση ανάμεσα στις ιδιότητες των ουσιαστικών και των ρημάτων, καθώς επίσης στη σύνταξη πολλών διαφορετικών γλωσσών, ρίχνοντας έτσι φως στον τρόπο που η γλώσσα «δουλεύει».

    Γεννήθηκε στον Βόλο το 1969, σπούδασε φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανε το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και το 2002 της προσφέρθηκε μια θέση στο πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, την οποία και αποδέχθηκε.




    Πηγή εδώ

    1 σχόλιο:

    1. Στην Ελλάδα είναι γνωστή (και μάλιστα πολύ γνωστή) από τους ανθρώπους του κλάδου της. Απλά δεν αποζητά την προβολή, όπως και κάθε σοβαρός και εργατικός άνθρωπος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή