Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ



ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

Μ’ αυτή τη φράση, ειπωμένη στην κυριολεξία της, το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου επιθυμεί να τιτλοφορήσει τη δράση με την οποία επιθυμεί να  συμβάλει  στην επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Τολέδο, 1614).


Ο El Greco, πρώτα της Ιταλίας και αμέσως μετά της Ισπανίας, που γεννήθηκε, μαθήτευσε και εξελίχθηκε σε πολύ γνωστό ζωγράφο, στο Ηράκλειο (τον Χάνδακα της βενετοκρατούμενης Κρήτης του 16ου αιώνα), προσφέρει το γνωστό σε όλον τον κόσμο όνομά του σε μιαν εποχή που ο τόπος μας το έχει ύψιστη ανάγκη· και μέσα από τη συγκυρία αυτή μας δίνεται η ευκαιρία να του αποδώσουμε διπλή τιμή. Να τιμήσουμε τον Θεοτοκόπουλο, και στο πρόσωπό του να τιμήσουμε και τον Έλληνα, που τόσο το χρειάζεται αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως εφικτό, ανατρεπτικό χωρίς άλλο, ελπιδοφόρο και δοξαστικό.

Ως δοξαστική θέλουμε κι εμείς να εορταστεί η επέτειος αυτή, γι’ αυτό προτείνουμε να κατασκευαστούν λάβαρα από όσους εικαστικούς καλλιτέχνες το επιθυμούν, χωρίς περιορισμό, και με όρους απλούς όσο το δυνατόν, περισσότερο για να τονιστεί η συμμετοχή.

Δύο θα είναι τα κέντρα, ένα στην Αθήνα και ένα στο Ηράκλειο, όπου θα εκτεθούν από τον Απρίλιο και μετά, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τα λάβαρα του El Greco χωρίς να αποκλείεται και η μεταφορά τους σε άλλες πόλεις αν ζητηθεί. Πρόκειται αντίστοιχα για το “the HUB events” και για την αίθουσα του Μουσείου μας. Στη δεύτερη περίπτωση, αν ο χώρος μας δεν επαρκέσει για όλα τα λάβαρα, θα ζητήσουμε τη συνδρομή και άλλων χώρων μέσα στην πόλη . 
 
Ως καταληκτήρια ημερομηνία παράδοσης των έργων ορίζεται η 12η Μαρτίου του 2014.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Επιθυμία μας είναι οι όροι συμμετοχής να είναι ελαστικοί. Δικαίωμα έχουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες, εντός και εκτός Ελλάδος. Τα λάβαρα δεν πρέπει να  ξεπερνούν σε υψος τα δύο μέτρα, και να υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα ανάρτησής τους.

Η διεύθυνση όπου θα αποσταλούν τα έργα είναι: Μουσείο Εικαστικών Τεχνών 
Ηρακλείου, Νυμφών 3, 71307 Ηράκλειο.

Μετά το πέρας των εκθέσεων τα έργα θα επιστραφούν στους καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2810 226683

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου