Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΥ

 
εικαστικά κοσμήματα, γούρια-φυλαχτά για το 2014 
της Μαρίας Καπρίλη


Ο Δράκος συναντάται στην παγκόσμια Μυθολογία και παίρνει διαφορετικές υπερφυσικές μορφές. Είναι φύλακας μεγάλων θησαυρών και των μυστικών της ζωής, της μαγείας αλλά και της αθανασίας. Αρχέγονο σύμβολο δύναμης, ευγονίας, σοφίας, δικαιοσύνης, φύλακας χρυσού και σμαραγδιών και προπαντός φύλακας αγάπης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΥ σηματοδοτεί την συνεργασία της Μαρίας Καπρίλη με την Λόλα Νικολάου και την δημιουργία μόνιμου εκθετηρίου της στην ομώνυμη γκαλερί. Τα γούρια του 2014 καθώς και πολύτιμες δημιουργίες της εκτίθενται ήδη στη γκαλερί. 

Επίσης σε συνεργασία με το ξενοδοχείο The Excelsior, Μητροπόλεως 23 Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ θα έχετε την δυνατότητα σε ένα εορταστικό περιβάλλον να ανακαλύψετε τη συλλογή, παρουσία της δημιουργού.

Για όσους δεν θα μπορέσουν να έρθουν για τις γιορτές στη Θεσσαλονίκη τα γούρια-φυλαχτά για το 2014 μπορείτε να τα βρείτε επίσης στην Αθήνα στο M art Space Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου από τις 19 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου του 2014 www.m-art.gr/space, στην Έκθεση εφαρμοσμένων τεχνών & design.


Λίγα λόγια για την Μαρία Καπρίλη:
Η Μαρία Καπρίλη είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων.
Σπούδασε σχέδιο και κατασκευή κοσμήματος, στη Mokume. Γεμμολογία και διαμαντολογία στο Gem-A Gemmological Association of Great Britain, DGA. Έκανε επιμόρφωση στον οίκο Sotheby's Antique Jewelry με την Daniela Mascetti. 
Εργάστηκε επί 15 χρόνια ως εκτιμήτρια κοσμημάτων, διαμαντιών και  νομισμάτων στο Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο ενώ παράλληλα δίδαξε στη σχολή Μokume κατασκευή κοσμήματος καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα σχεδιασμού και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος, αναγνώρισης πολύτιμων λίθων - διαμαντιών, πολύτιμων μετάλλων και αντικών.
Διατηρεί atelier στο Μοναστηράκι, σχεδιάζει και κατασκευάζει πολύτιμα κοσμήματα με ιδιαίτερη αγάπη στα gems και τα διαμάντια. Σχεδίασε τα κοσμήματα για την έκθεση του Miro σε συνεργασία με την Fundacio Pilar Joan & Miro Malliorca και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

                                                                       


                                                                                           
Δείτε την παρουσία της ιστορίας ενός δράκου στο  http://destv.tv 

Παρακαλούμε θερμά για μετάδοση/διάδοση της πληροφορίας
Περισσότερες πληροφορίες: 
ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
t. +30 2310 240416, e-mail: lnik@otenet.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

Ξενοδοχείο The Excelsior, Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκηt. +30 2310 021 000

M art Space Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου,
 Κολωνάκι, Αθήνα 
t. +30 210-92.46.600 http://www.m-art.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου