Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ημερολόγιο 2014 Μια πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου "η Γωνια" που αγκαλιάστηκε από την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας

                                 
 «Η Ζωγραφική έχει τις ρίζες της στο ανθρώπινο άγγιγμα  »  σημειώνει ο Χάρης Κοντοσφύρης.

Η πρωτοβουλία του Βιβλιοπωλείου «η Γωνιά» της Φλώρινας είναι μια ιστορική  πράξη  γιατί είναι η πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία που αναδεικνύει  την στοχαστικότητα του πολιτισμού και την ενεργή παρουσία της τέχνης στην κατασκευή της κοινωνικής ζωής.
Η πολιτισμική πρακτική της έκδοσης αυτού του ημερολογίου  με έμφαση σε ζωγραφικά γεγονότα νέων καλλιτεχνών του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί συμβολική δράση της αλληλεπίδρασης του πανεπιστήμιου και της πόλης που το φιλοξενεί. Τα συγχαρητήρια στην μοναδική  πρωτοβουλία που ψάχνει μιμητές, του ακούραστου  Βασίλη  Παπαγιάννη! Στο εγχείρημα συνέβαλε ο Φοιτητικός σύλλογος του ΤΕΕΤ, το 3ργαστήριο Ζωγραφικής, οι συμμετέχοντες στην έκθεση Rem brand Name Project, το Μουσείο σύγχρονης τέχνης Φλώρινας. Στην επιτροπή αξιολόγησης των προτεινόμενων Ζωγραφικών  έργων ήταν ο Θωμάς Ζωγράφος, εικαστικός και αντιπρόεδρος του Μουσείου σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας , ο Χάρης Κοντοσφύρης, εικαστικός και συντονιστής του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής ΣΚΤ.Φ, ο Βασίλης Παπαγιάννης, επιχειρηματίας και ο Γιώργος Αλεξίου Φοιτητής ΣΚΤ.Φ Η επιμέλεια και η σχεδίαση του ημερολογίου είναι του Βιβλιοπωλείου «η Γωνιά»
Συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Αφροδίτη Γκρίζη, Πασαλιμανίωτης Νίκος, Φτελκόπουλος Γαβριήλ, Πανταζής Γιώργος, Φουντουραδάκη Ειρήνη, Χριστοπούλου Ειρήνη, Διαμαντής Ορέστης, Κορωνιου Παναγιώτα, Αντωνακάκη Σοφία, Θεώνη, Δημητριαδης Χρήστος,Σαμαρά Αννα Μαρία, Καβουρίδης Βασιλης, Δίπλας Βασίλης, Μνατσακανιάν Ειρήνη,Καρβουνιάρη Γιώτα, Τεντσογλίδου Μαρία, Ρήμος Αργύριος. 
Καλη Χρονιά φιλομετρόντας το πολύχρωμο ημερολόγιο που γίνεται πιο όμορφο όσο το σημειώνεις!
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί ανταλακτικά για την ενίσχυση του συλλόγου φοιτητών ΤΕΕΤ ΣΚΤ.Φ
Δημοσιεύσεις: http://florineanews.blogspot.gr/2013/12/2014.html#more / http://neaflorina.blogspot.gr/2013/12/2014.html
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου