Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

H πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα είναι γεγονός. Εκτόξευση του SpaceX.


Στις 3:44 τοπική ώρα, στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφτηκε μία νέα σελίδα στην ιστορία του διαστήματος. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος SpaceX, ενός κονσόρτιουμ ιδιωτών που έχουν συμβόλαιο με τη NASA για την πραγματοποίηση εμπορικών πτήσεων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκτοξεύτηκε με επιτυχία ένας πύραυλος Falcon 9.

Ένα σκάφος Dragon βρίσκεται ήδη σε τροχιά γύρω από τη Γη και αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να προσαράξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Παρασκευή το πρωί.
Η πτήση αυτή αποτελεί την τελευταία δοκιμή πριν την επίσημη έναρξη των επιχειρήσεων του προγράμματος SpaceΧ για πραγματοποίηση των πτήσεων, όχι μόνο για λογαριασμό της NASA μόνο, αλλά δυνητικά για το διαστημικό τουρισμό, αλλά και άλλες εμπορικές διαδικασίες, όπως η εξόρυξη μεταλλευμάτων από κομήτες, ένα νέο σπορ, πίσω από το οποίο βρίσκονται γνωστοί ονειροπόλοι και επενδυτές της τεχνολογίας.
Κατά την διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής αποστολής του SpaceX, το σκάφος Dragon θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να συναντήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να προσδεθεί, να ολοκληρώσει επιτυχημένα την εκφόρτωση του υλικού που μετέφερε, να φορτωθεί με άλλο υλικό από το διαστημικό σταθμό και το υλικό αυτό να παραδοθεί στη Γη.
Αν κι εσείς ενθουσιάζεστε όπως κι εμείς με την ιδέα των πιο συχνών ταξιδιών στο διάστημα, παρακολουθήστε την πορεία της αποστολής μέσα από το Twitter, ακολουθώντας τον λογαριασμό του προγράμματος SpaceX
Πηγή: The Verge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου