Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τα γυαλιά που σε βοηθούν να κάνεις… δίαιτα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έχουν αναπτύξει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία μπορούν να ξεγελάσουν το μυαλό σας, ώστε του… αρκεί λιγότερο φαγητό.

Τα augmented reality goggles μπορούν να κάνουν το φαγητό να εμφανίζεται… μεγαλύτερο απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Έτσι, σε πειράματα που έγιναν, στα οποία μπισκότα μεγενθύνθηκαν κατά 50% σε σχέση με το πραγματικό τους μέγεθος, οι εθελοντές έφαγαν 10% λιγότερη ποσότητα απ’ ό,τι συνήθως. Όταν, όμως, τα cookies εμφανίστηκαν στα δύο τρίτα του
πραγματικού τους μεγέθους, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 15% περισσότερα.
Ο δημιουργός των goggles Michitaka Hirose, πραγματοποίησε και ένα ακόμη παρόμοιο πείραμα, στο οποίο κατάφερε να ξεγελάσει εθελοντές οι οποίοι νόμιζαν ότι τρώνε μπισκότα με σοκολάτα και φράουλα και όχι σκέτα όπως ήταν στην πραγματικότητα. Εικόνες από υπολογιστές καθώς και μπουκάλια με σχετικά… αρώματα χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να ξεγελάσουν αυτούς που συμμετείχαν στο πείραμα, το οποίο, όπως φαίνεται, στέφθηκε με επιτυχία.
Αν, πάντως, σας άρεσε η ιδέα αυτών των γυαλιών, θα χρειαστεί να περιμένετε, καθώς οι ερευνητές του πανεπιστημίου δεν έχουν, προς το παρόν, σχέδια για την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσής τους.


Πηγή: Mashable via Discovery News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου