Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Απίστευτο!!! Ένα μικρό βήμα για τον ποντικό, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα



Η τεχνολογία σώζει ζωές. Αλλά αυτό φαντάζομαι το έχεις ξανακούσει. Επίσης η αξία της μετράει πιο πολύ όταν βρίσκει λύση σε καθημερινά ανθρώπινα προβλήματα. Όπως τώρα που βοήθησε έναν παράλυτο ποντικό να περπατήσει. Και που ξέρεις μεθαύριο κάποιον άνθρωπο με την ίδια πάθηση.
Αυτό που πέτυχαν πρόσφατα επιστήμονες ήταν με τη βοήθεια ενός κοκτέιλ φαρμάκων σε ενέσιμη μορφή, ενός ηλεκτροσόκ και ρομποτικών μέσων να βοηθήσουν ένα τετράποδο να πετύχει το ακατόρθωτο. Να σταθεί στα πόδια του. Και αυτό έχοντας κάκωση στο νωτιαίο μυελό. Η έρευνα διήρκεσε πέντε ολόκληρα χρόνια άλλα, από ότι θα διαπιστώσεις και μόνος σου στο παρακάτω βίντεο, άξιζε τον κόπο.

Η πλάκα είναι ότι ο ποντικός όχι μόνο κατάφερε να περπατήσει, αλλά να διασχίσει και εμπόδια όπως μια μικρή σκάλα. Στην αρχή του έκαναν μια ένεση με ένα χημικό διάλυμα που τον βοήθησε να ενεργοποιηθούν ορισμένα κύτταρα στη σπονδυλική του στήλη και λίγα λεπτά αργότερα δέχτηκε ηλεκτροσόκ για να τονωθούν τα νεύρα του. Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει μια ρομποτική άρθρωση που απλά τον κρατάει όρθιο, χωρίς όμως να τον βοηθάει να περπατήσει. Αυτό το κάνει μόνος του.
Τα συγχαρητήρια μας στον κ. Grégoire Courtine, τον υπεύθυνο για το θαύμα. Ο οποίος παρεμπιπτόντως λέει ότι «είναι δύσκολο να προβλέψουμε»το πώς η διαδικασία θα επηρεάσει τους ανθρώπους, αλλά όπως και να έχει είναι ένα βήμα. Μικρό για τον ποντικό, μεγάλο για την ανθρωπότητα.

Πηγή:Digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου