Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

ΜΜΣΤ – MMCA INSPIRE 2014 Thessaloniki Visual Arts Festival EFFECTIVE SPACES: Video από το φεστιβάλ.Στην τρίτη του διοργάνωση, το εικαστικό φεστιβάλ που διοργανώνει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Inspire 2014 (Ιαν.-Μάρτ. 2015) επικέντρωσε το ενδιαφέρον στους Ενεργούς Χώρους: μέσα από ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα και πρακτικές, διερεύνησε την εντατική παρουσία στο χώρο.
Ο Pierre Labat (FR), ο Νίκος Ναυρίδης (GR) και ο Hermann Pitz (DE) ήταν οι φετινοί προσκεκλημένοι, που εμψύχωσαν το διευρυμένο εργαστήριο του Inspire και καθοδήγησαν την παραγωγική διαδικασία του. 
Στη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια, παρουσιάσεις των τριών καλλιτεχνών, στρογγυλή τράπεζα/ημερίδα, έκθεση έργων των προσκεκλημένων καλλιτεχνών και έκθεση των προϊόντων των εργαστηρίων.

Επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου, Κατερίνα Νίκου, Αριάδνη Χατζητάτση 
& το επιστημονικό προσωπικό του ΜΜΣΤ
Επιστημ. Σύμβουλος: Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλ. Διευθυντής ΜΜΣΤ
Παραγωγή βίντεο: Artcut
Το εικαστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Inspire είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου