Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πτυχιακή εργασία Σούλας Ξύνέλη-" Παιγνιόγραμμο εικαστικών δια- τοπων"




Τα έργα μου, ζωγραφικά και χαρακτικά, βασίζονται στην έννοια του αυτοσχεδιασμού και στην αξιοποίηση της γεωμετρικής μορφοπλασίας. 
Ο όρος αυτοσχεδιασμός ορίζει τη μη προσχεδιασμένη δημιουργία.Έιναι η τελική επεξεργασία της μορφής τη στιγμή της εκτέλεσης. Ένα απο τα στοιχεία της υπόστασης του είναι η εφήμερη καθώς και η φευγαλέα ουσία του, Η διεξαγωγή του αυτοσχεδιασμού συνδέεται με ορισμένα σημαντικά στοιχεία, όπως, πρόκληση και πραγματοποίηση του αυθορμητισμού,δυνατότητα έκφρασης της φαντασίας και της εσωτερικής φύσης του καλλιτέχνη. 
Η ευθεία γραμμή και όλα τα σημεία που υποτάσσονται στο νόμο της είναι μια ανθρώπινη σκέψη. Το σχήμα όσο απλοικό κι αν φαίνεται εμπεριέχει την ίδια στιγμή το νόημα ή τα νοήματα που κρύβει μέσα του.Η γραμμή όντας η διαδοχίκή πρόοδος του σημείου, περπατάει, περιγράφει, δημιουργεί παθητικά-λευκά και ενεργητικά-γεμάτα επίπεδα. 
Τα σημεία, οι γραμμές, τα επίπεδα παίζουν το παιχνίδι της δικής μου συνείδησης. Αναπαράγουν την εφήμερη εκείνη εικόνα που διαμορφώνεται κάτω απο την επίδραση συναισθημάτων τη στιγμή της δημιουργίας. Μια φευγαλέα στιγμή που απαθανατίζει τον εναγκαλισμό της εσωτερικής και εξωτερικής πραγματικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου