Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

SuppARTing students:Ένα κοινωνικό έργο μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας καλλιτεχνών για να βοηθηθούν μαθητές που υποσιτίζονται μέσα από τις δημιουργίες τους


 Μια ομάδα καλλιτεχνών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα ενώσει τις δυνάμεις της με καλλιτέχνες της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να εκθέσουν τα έργα τους στη Ν.Υόρκη. Στόχος είναι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων να διατεθούν σε 300 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που σιτίζονται ανεπαρκώς λόγω δυσχερής κατάστασης των οικογενειών τους.
Η καλλιτεχνική ομάδα που έχει αναλάβει το παραπάνω έργο αποτελείται από δημιουργούς διαφόρων εικαστικών τεχνών, όπως ζωγραφική, ψηφιακή ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική,comics, φωτιστική τέχνη, wireframe art, κολάζ κ.α. Έως τώρα συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες ενώ η λίστα θα αυξηθεί και με άλλους επώνυμους και ανερχόμενους δημιουργούς.

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης βοήθησε στο να εντοπιστούν οι μαθητές αυτοί από 25 δημοτικά σχολεία. Οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των 25 σχολείων συνέβαλλαν στην (διακριτική) καταγραφή των παιδιών αυτών οι οποίοι ενίοτε βοηθούν πολλά από αυτά τα παιδιά με προσωπικές τους ενέργειες.Πρόκειται για παιδιά από νεόπτωχες οικογένειες (με άνεργο ή άνεργους γονείς), χωρισμένων άνεργων γονέων, οικονομικών μεταναστών, παραμελημένων παιδιών, παιδιών με προβλήματα υγείας και άλλων δύσκολων περιπτώσεων. Στόχος είναι η βοήθεια για αυτούς τους μαθητές (παροχή κολατσιού) να είναι για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα, που θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της έκθεσής που είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Μαρτίου 2015 με ενδεχόμενη μετατόπιση της ημερομηνίας.
Μια 5μελής ομάδα από Θεσσαλονίκη ως εκπρόσωποι των Ελλήνων καλλιτεχνών θα μεταβεί στην Ν.Υόρκη για την οργάνωση και τον συντονισμό της έκθεσης. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες της ομογένειας (αλλά και της Ελλάδος) προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή είτε μέσω χορηγιών- καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα -είτε μέσω αγοράς των έργων τέχνης. Η βοήθεια των ΜΜΕ είναι πολύ σημαντική, και ήδη όσοι δημοσιογράφοι σε Ελλάδα και Ν.Υόρκη έμαθαν για το εγχείρημα αυτό έδειξαν άμεσα ενδιαφέρον.
Η διαχείριση των εσόδων πρόκειται να ανατεθεί σε φορέα που εμπιστεύεται όλη η Ελληνική ομογένεια της Αμερικής και που αναλαμβάνει ανάλογες δράσεις .To Hellenic Relief Foundation είναι ο πιθανός οικονομικός διαχειριστής ενώ ενδιαφέρον έδειξε και η αρχιεπισκοπή Ν.Υόρκης που αναμένει λεπτομέρειες για την κίνηση αυτή.
Με την ενέργειά μας αυτή, πέρα από το έργο συνεισφοράς, δημιουργείται μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων καλλιτεχνών και των Ελλήνων της ομογένειας φέρνοντάς τους σε επαφή μέσα από αυτή την έκθεση. Τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει χρηματικό κέρδος για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, καθώς όλο το ποσό από τις πωλήσεις θα διατεθεί στους μαθητές. Μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί το Ελληνικό Προξενείο ,το Γραφείο τύπου,το γραφείο Τουρισμού, και η Ελληνική Αρχιεπισκοπή Ν.Υόρκης καθώς και το Ηellenic Foundation of Greater of N.York. Επίσης ενημερώθηκαν δημοσιογράφοι από εθνικό κήρυκα, greeknewstv, huffington post, e-kathimerini, greek reporter καθώς και δημοσιογράφοι από ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα και blogs. To όλο εγχείρημα θα γυριστεί και σε ντοκιμαντέρ προκειμένου να προωθηθεί σε φεστιβάλ, tv, web και να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους για ανάλογες κινήσεις.
Το blog suppARTingstudents.com που βρίσκεται υπό κατασκευή, θα περιέχει όλες τις πληροφορίες, από βιογραφικά και έργα των καλλιτεχνών έως χορηγούς και συμμετέχοντες στο έργο. Οι ανάγκες της δράσης αυτής περιλαμβάνουν μεταφορά των έργων από Θεσσαλονίκη στην Ν.Υόρκη (περίπου 80 πίνακες, γλυπτά και συνθέσεις μικρού μεγέθους και βάρους), μετακίνηση και φιλοξενία της 5μελούς ομάδας καλλιτεχνών - ρεπόρτερ καθώς και διάθεση ενός μοντέρνου χώρου για την εβδομαδιαία έκθεση που ετοιμάζουμε.
Για την ώρα λειτουργεί το blog suppartingstudents.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
    FW: Η ωμή πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από τα παρασκήνια των τοκογλύφων.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ευρύτερα όλη η ανθρωπότητα έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη ένα δημοκρατικό νόμο για την κατάργηση και ποινικοποίηση της διεθνούς τοκογλυφίας. Όχι απλώς την απαλοιφή χρεών ή σεισάχθεια διότι το διεθνές πλαστό κεφάλαιο είναι σχεδόν εννέα φορές μεγαλύτερο του πραγματικού.

    Είναι επείγουσα και αναγκαία η ενοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όλων αρχικά των χωρών με κοινό νόμισμα το ευρώ σε μια ισχυρή οικονομία για να πάψουν να είναι οικονομικά εχθρικές και παράλογα καταστροφικές μεταξύ τους; Όποια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει ..! (Η Γερμανία π.χ. με τις νεοφασιστικές τάσεις.)

    Η Ελλάδα έχει επιτακτική ανάγκη την κατάργηση της ληστρικής τοκογλυφίας των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών εις βάρος των υπερχρεωμένων πολιτών με 1,2 -1,8% μηνιαίο επιτόκιο !
    Είναι ανάγκη ν' αναδείξουμε στις μέρες μας και στην πράξη τη νομοθεσία του μεγάλου Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα.!

    Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΪΚΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

    Ποιους φοβίζει ο αρχαϊκός χαιρετισμός από τις τελετές των αρχαίων μυστηρίων ( Archaic Praise Exaltation) τον οποίο αντέγραψαν με έπαρση οι Ρωμαίοι κατακτητές ως "salute" και κατάντησε ο πιο απάνθρωπος χαιρετισμός στα μάτια και στις ψυχές όλου του κόσμου από τους φασίστες και ναζί;
    Τους νεοφασίστες φοβίζει, αυτούς που προωθούν την παγκοσμιοποίηση παραλλαγμένοι μέσα στο χάος της για να παραμείνουν αλώβητοι, να υποτάξουν και να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα.

    Τους εμπνευστές του οικονομικού ολοκαυτώματος της ανθρωπότητας δια της χρεωκρατίας και της ληστρικής εκμετάλλευσης που προωθεί ο "ιθύνον νους" των οικονομικών δολοφόνων, ασφαλής ως αφέντης της fed με όμηρο την αμερικανική οικονομία και μαριονέτα τη δημοκρατία της φίλης χώρας.
    Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε ως χώρα στον ευρωπαϊκό οικονομικό εμφύλιο που προωθούν οι τοκογλύφοι και δεν κάνουμε απολύτως τίποτε γι’ αυτό..!
    Ίσως κατάφεραν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε στη ¨στημένη και χάρις στη ανοχή και την ανικανότητα μας ελληνική οικονομική κρίση¨ διότι η καλοπέραση σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη παιδεία αποχαυνώνει και σκοτώνει το όραμα της δημιουργίας.

    Η άμεση δημοκρατία και η κατάργηση του νόμου ¨περί μη ευθύνης των υπουργών¨ σε συνδυασμό με την πάταξη της "σπατάλης'' όλων μας και η ενεργοποίηση των πολιτών στον οικονομικό τομέα είναι η ελπίδα μας. Οι κοινοβουλευτικοί μας αντιπρόσωποι οφείλουν να ερευνήσουν την ουσία των προβλημάτων και να προτείνουν πιθανές λύσεις με πρώτο βήμα τη ορθολογική ενημέρωση.
    Η κυβέρνηση πρέπει να ρυθμίσει λογιστικά το δημόσιο χρέος της χώρας αφαιρώντας τα πανωτόκια, ώστε να είναι διαχειρίσιμο, θα μας εμπνεύσει, να εργασθούμε και να μεθοδεύσουμε την έξοδο από την στημένη εις βάρος των λαών και σε μας ως αδύναμου κρίκου οικονομική κρίση.
    Οι νεκροί από τη στημένη οικονομική και θεσμική κρίση στη χώρα μας έφτασαν τις 8.000.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ "ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ".
    Γ. Σ. 1.1.2015 μ.Χ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή