Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το Χωράφι ενημέρωση για το πρότζεκτ




Το Χωράφι


Το Xωράφι είναι μια ιδέα, είναι και ένα πραγματικό φυσικό περιβάλλον. Είναι μια ανοιχτή έννοια: συνδημιουργία, συνεύρεση, επικοινωνία, πρόκληση, συμμετοχή, φύτεμα, καρποφορία, εικαστική έρευνα και δράση. Είναι το Xωράφι του Σκιρώνιου Κέντρου Κηφισιάς.

Εμπνευσμένη από το συγκεκριμένο χώρο, «η δράση» θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2015 και θα ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2016. Το εγχείρημα έχει χαρακτήρα Site Specific Installation (εγκαταστάσεις εμπνευσμένες και μελετημένες από και για τον συγκεκριμένο αυτό χώρο). Η έρευνα θα εστιάσει στην αξιοποίηση της γης και των φυσικών στοιχείων ως πρωταρχική δημιουργική ύλη.
Ο χαρακτήρας του έργου θα είναι έργο σε εξέλιξη (work in progress) και πάνω απ’ όλα θα είναι μια ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να γνωριστούμε, να εμπνευστούμε ο ένας από τις δουλειές και τις ιδέες του άλλου, να τις επικοινωνήσουμε στο ευρύτερο κοινό προσφέροντάς του μια βιωματική εμπειρία.


Η δράση μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως: εικαστικά, χορό, μουσική, performances…

Τα έργα σε συνεχή εξέλιξη μέσα στο Χωράφι, θα είναι πηγή δημιουργικής χαράς για όλους.

Σκοπός μας είναι οι συνεχείς παρουσιάσεις της πορείας της δουλειάς και των αποτελεσμάτων της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε πάνελ συζητήσεων, διαδικτυακά φόρουμ, έκθεση, video art documentary κ.α.) και παράλληλη προώθηση των ιδεών των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, δημιουργών, φορέων…

Στόχος μας επείσης είναι η προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του σημαντικού έργου φορέων και ατόμων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων στον τόπο μας και την αξιοποίηση συνεργασιών σε Ευρωπαικό επίπεδο.



Για το Σκιρώνιο Μουσείο

Μάρι Πολυχρονοπούλου



Προετοιμαζόμαστε για ένα συνεργατικό πρότζεκτ που θα απευθύνουμε στην επιτροπή συντονισμού του σκυρωνείου.  Πρώτον μαζεύουμε ιδέες στο μειλ του 3ργαστηριου 3ergastirio@gmail.com μέχρι τέλος του μήνα 31 /3/2015, μετά μαζευόμαστε όσοι ενδιαφερόμαστε και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε μια τελική συνεργατική πρόταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου