Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σχεδιάζουν εικόνες από το… μέλλον «HELLO FUTURE!» ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ


Υποδεχθείτε το μέλλον! Ανακαλύψτε νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, τυπώστε τη δική σας τσάντα, ανταλλάξτε αντικείμενα, ζωγραφίστε και δημιουργήστε τις δικές σας κατασκευές και πείτε «Hello Future!».
Στο διήμερο φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στις 21 και 22 Μαρτίου, το μέλλον δημιουργείται... μπροστά στα μάτια σας! Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τους ανθρώπους που θα διαμορφώσουν το οπτικό περιβάλλον του μέλλοντος.

Η Στέγη, συνδέοντας τους νέους με την αγορά εργασίας, προσκάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με σπουδές στις κορυφαίες σχολές εφαρμοσμένων τεχνών, όπως το Central Saint Martins στο Λονδίνο και το Rhode Island School of Design στη Νέα Υόρκη, να γεμίσουν τις σελίδες ενός sketchbook με τη δουλειά τους. Ξεφυλλίστε τα sketchbooks που δημιούργησαν και δείτε πρώτοι τις πιο ανατρεπτικές τάσεις στο design, τη φωτογραφία, το animation, τις εικαστικές τέχνες, το σχέδιο μόδας και τη γραφιστική, από τους καλλιτέχνες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, σε ένα διήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο.
Τα sketchbooks θα είναι προσβάσιμα στο κοινό καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και μετά τη λήξη του, κατά τις ώρες λειτουργίας της Στέγης.


«Το μέλλον δεν έχει τυπωθεί ακόμα», γι' αυτό η Στέγη μας προσκαλεί να το τυπώσουμε παρέα. Η ομάδα TIND ξεναγεί το κοινό στη μαγεία του screen printing και του μαθαίνει τεχνικές εκτύπωσης πάνω σε υφασμάτινες τσάντες και αφίσες, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον workshop. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ανιμέισον Μπάμπης Αλεξιάδης μας ταξιδεύει στον χρόνο έχοντας θέμα το μέλλον. Με τις αναλογικές τεχνικές του θα ανακαλύψετε την παραδοσιακή τεχνική της κινούμενης εικόνας που έχει επιστρέψει στο παρόν, μέσα από τη ζωγραφική, το κολάζ και το σχέδιο γιατί... «το μέλλον είναι εδώ». Εάν η ζωγραφική είναι το όνειρό σας, θα πάρετε μια ιδέα πώς να ζωγραφίζετε πειραματιζόμενοι σε ένα παραδοσιακό μάθημα ζωγραφικής. Καθίστε μπροστά στο δικό σας καβαλέτο και ζωγραφίστε το μέλλον, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον workshop για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως επαγγελματίες ζωγράφους. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία! Εάν αγαπάτε τις κατασκευές, μπορείτε να φτιάξετε κατασκευές από χαρτί. Χρωματίστε, κολλήστε, φανταστείτε, σε ένα δημιουργικό εργαστήριο για όλη την οικογένεια.



Ανταλλαγές
Το μέλλον είναι στην ανταλλαγή! Το δικό σας σκουπίδι μπορεί να είναι το μελλοντικό δώρο κάποιου άλλου. Φέρτε στη Στέγη οποιοδήποτε αντικείμενο θέλετε και επιστρέψτε με ένα καινούργιο στο σπίτι. Το χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν σας άρεσε, μέχρι το αρκουδάκι που σας χάρισε ένας πρώην αγαπημένος, είναι τα μελλοντικά αγαπημένα αντικείμενα κάποιου που δεν γνωρίζετε καν.
Τέλος, δείτε μπροστά στα μάτια σας τρία αντικείμενα να γίνονται συλλεκτικά! Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες επεμβαίνουν σε ένα απλό έπιπλο και το μεταμορφώνουν σε έργο τέχνης.
Τρεις τυχεροί επισκέπτες θα κερδίσουν ένα εντελώς μοναδικό έπιπλο, ύστερα από κλήρωση. Επίσης σε ειδικό τμήμα του φεστιβάλ μπορείτε να μάθετε τα πάντα όλα σχετικά με την αξιολόγηση ενός portfolio. Ποια είναι τα μυστικά ενός πετυχημένου portfolio; Πώς μπορείτε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας καλύτερα;
Πού πρέπει να ανεβάσετε το portfolio σας για να το δουν οι κατάλληλοι άνθρωποι; Γίνεται να κάνετε καριέρα στο εξωτερικό από το σπίτι;
Μάθετε τις απαντήσεις από έναν καταξιωμένο ειδικό με διεθνή καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο. Εξειδικευμένες συμβουλές και επαγγελματικές γνώσεις για μια δημιουργική επαγγελματική πορεία, σας προσφέρονται δωρεάν σε ραντεβού ένας προς έναν.
Ο σχεδιασμός του «Hello Future!» είναι της Αφροδίτης Παναγιωτάκου και η επιμέλεια του φεστιβάλ των Double Decker (Wilhelm Finger, Μελίτα Σκαμνάκη).

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

(Πηγή εφημερἰδα Έθνος)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου