Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συνομιλία 25-Πανταζής για καφέ-Γιώργος Πανταζής στο Cafe goose 21 Μαρτίου-7 Απριλίου

-Πανταζής για καφέ-

 Cafe goose  21 Μαρτίου-7 Απριλίου

             Η ανάγκη για εξωστρέφεια κάνει πλέον τους νέους καλλιτέχνες να βγαίνουν από τα εργαστήρια και τις gallery έτσι ώστε να εκθέτουν και να επικοινωνούν την δουλειά τους με το ευρύ και λαϊκό κοινό. Με αποτέλεσμα η τέχνη να είναι παντού και σε κάθε μέρος. Μια τέτοια προσπάθειά εξωστρέφειας αποτελούν και οι εκθέσεις στο καφέ goose της Φλώρινας. Ο Γιώργος Πανταζής με ανάγκη την εξωστρέφεια παρουσιάζει μια σειρά έντυπων  έργων τα οποία αποτελούν ανασκευές άλλων ζωγραφικών έργων του.Είναι έργα δουλεμένα με πλαστικά χρώματα επάνω σε ξύλο.Μια προσπάθεια το συνηθισμένο και το απλό να γίνεται ασυνήθιστο. Οι εικόνες παίρνουν ζωγραφική και χρωματική υπόσταση σε έναν κόσμο και τρόπο σχέσεων παρόμοιων με τον δικό μας κόσμο δομημένο με έναν πολιτισμό ευαίσθητων ρυθμών και ήχων με κύριο σύνθημα <<Ευκρίνεια ως προς την γραφή και ουδέτερη καθαρότητα ως προς το χρώμα>>.
Έτσι στο <<Ο Πανταζής για καφέ>>θα δείτε μια σειρά έργων που έχουν ως κύριο θέμα λουλούδια σε διάφορες σκηνές της καθημερινότητας μέσα από μια ζωγραφική αντίληψη καθαρά κοινωνικοπολιτική.Στο κάθε χρώμα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας ή έναν γνωστό σας που του μοιάζει στην συμπεριφορά . Θα αναγνωρίσετε τους φίλους,τους γνωστούς,τους εχθρούς αλλά και τους μεγάλους έρωτες σας. Θα συνομιλήσετε μαζί τους,θα τους θαυμάσετε αλλά και θα μαλώσετε μαζί.Το ποιο σημαντικό είναι ότι θα ζήσετε. Και όλα αυτά μόνο με έναν καφέ.
Έναν καφέ με τον Πανταζή.

Ενδεικτικό Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1993 στην Πτολεμαΐδα . Το 2007 σε ηλικία 14 χρονών εισάγεται με την ειδική κατηγορία των "ταλέντων" στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σ.Κ.Τ Φλώρινας. Μετά από δυο αναστολές φοιτήσεως σε ηλικία 18 ετών ξεκινάει τις σπουδές του με κύρια κατεύθυνση το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και Καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη.
Επίσης αποτελεί μέλος της εικαστικής ομάδας " εν-φλώ " και πλέον ζει και εργάζεται στην Φλώρινα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου