Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΧΑΝΙaRT «Γυναίκα - Woman»

Δ   Ε   Λ   Τ   Ι   Ο        Τ   Υ   Π   Ο   Υ 

Η   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
 Η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ο   ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΧΑΝΙaRT 2014 – ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο ΝΟΜό ΧΑΝίΩΝ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
 ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ:

«Γυναίκα - Woman»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Κλουβιδάκης

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣάββατο 8 Μάρτη 2014 στις 20:00

ΜΕΓΑΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 43, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  8.3.2014 – 23.3.2014
ΑΝΟΙΚΤΑΚαθημερινά 19:00-22:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ






Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» και παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκα - Woman» της Μάγδας Βογιατζή στο Μέγαρο Τριανόν,  Ηρώων Πολυτεχνείου 43, Δικαστήρια, Χανιά, Κρήτη, το Σάββατο 8 Μάρτη 2014 στις 8.00 το βράδυ. Επιμέλεια Γιάννης Κλουβιδάκης.

«Κάθε προσπάθεια περιγραφής της γυναικείας φύσης προσκρούει σε αντίφαση.
Οι επιθετικοί προσδιορισμοί που συχνά χρησιμοποιούνται καταλήγουν σε δίπολα καταδεικνύοντας την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος. Μητέρα ή ερωμένη, σύμβολο αγάπης ή αντικείμενο πόθου, άγγελος ή διάβολος.
Η έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκα – Woman» της Μάγδας Βογιατζή αποτελεί ένα παράτολμο εγχείρημα. Μια ιδιότυπη σύμπραξη στην οποία η γυναίκα φωτογράφος προσπαθεί να σταθεί απέναντι στη γυναίκα, και κατ’ επέκταση στην  ίδια της τη φύση, και να την αποτυπώσει στο κάδρο της όλες τις εκφάνσεις και τις προεκτάσεις του εαυτού της.

Με τις φωτογραφίες παράθυρα σε παράλληλους κόσμους και με τη θηλυκότητα να  πρωταγωνιστεί στην πιο απλή, γυμνή της ομορφιά, ο θεατής καλείται να περιπλανηθεί σε σύνθετούς συνειρμούς, να καταδυθεί βαθιά μέσα στην ψυχή του και να αναζητήσει την εύθραυστη ισορροπία που θα αποτελέσει το δικό του ορισμό, τη δική του Γυναίκα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου