Kι ενώ θα μπορούσε κανείς να πει πως το ψωμί είναι κάτι βασικό, απλό και καθημερινό, τα παρακάτω αρτοζαχαροπλαστεία ανάγουν σε τέχνη την αρτοζαχαροπλαστική με τις εκπληκτικές τους δημιουργίες, το όμορφο design των καταστημάτων, τις λεπτομέρειες στις αναλογίες των υλικών, αλλά και των εκλεκτών προϊόντων τους.
Το αρτοζαχαροπλαστείο "Blé" στη Θεσσαλονίκη, σχεδιασμένο από τον Claudio Silvestrin:
Η "Ηλέκτρα" στην Έδεσσα, 35 τ.μ. πολυτέλειας:
Το "VyTA Boulangerie Italiana" στην Iταλία είναι σωστή μπουτίκ:
"Joseph
- Brot vom Pheinsten" - Στη Βιέννη, όσοι ενδιαφέρονται για βιολογικά
προϊόντα και υψηλής ποιότητας άρτο, πηγαίνουν στον Joseph...
Στην Αυστραλία, το "Baker D. Chirico" είναι φημισμένο για το σικ σχεδιασμό του και το τρομερό ψωμί του:
Το "Bécasse", κι αυτό στην Αυστραλία, είναι ντιζαϊνάτος φούρνος και γκουρμέ εστιατόριο:
Το "Panscape" στην Ιαπωνία έχει μίνιμαλ αισθητική, αλλά άξια προσοχής. Είναι εκπληκτικό και μόλις 25 τ.μ.:
Τουρκία
- το "Komsufirin" στην Κωνσταντινούπολη τραβά το μάτι με τους
τεράστιους ξύλινους πάγκους του και τις εκλεκτές λιχουδιές του:
Το "Helsinki Bakery" στην Οσάκα της Ιαπωνίας είναι εντυπωσιακότατο και μίνιμαλ - ξύλο παντού:
Το "Lagkagehuset Bakery" στη Δανία είναι σωστό σαλόνι. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να φας ή να πιεις κοκτέιλ... :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου