Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Φύσης Έργον» του Θεόδωρου Ζυρπιάδη


                 Δημοτικο Ωδειο Πτολεμαΐδας
Δήμητρας 1, 50200 Πτολεμαΐδας
Τ.2463055055
W. www.vdo.weebly.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας φιλοξενεί στο χώρο του τη νέα δουλειά του ζωγράφου Θεόδωρου Ζυρπιάδη με τίτλο «Φύσης Έργον» σε μια σπάνια συνάντηση των εικαστικών με τη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό.
Τα έργα (ακριλικά και μεικτές τεχνικές  σε καμβά και σε χαρτόνι συσκευασίας διαφόρων διαστάσεων) αναδεικνύουν τις ουσιαστικές λεπτομέρειες της εκφραστικότητας της φύσης, δίνοντας έμφαση στην ατμόσφαιρα των τεσσάρων εποχών. Η προσέγγιση του θέματος έγινε με βάση την αίσθηση που δημιουργούν τα δέντρα ποζάροντας διαφορετικά κάθε φορά στο τοπίο, παίρνοντας μέρος, ανάλογα, στην ατμόσφαιρα  που δημιουργείται. Η απουσία της ανθρώπινης μορφής είναι εμφανής, αφού στόχος είναι να αντανακλάται η εκφραστικότητα των δέντρων, σα να ’ναι ηθοποιοί στο σκηνικό της φύσης. Η απουσία του ανθρώπινου βλέμματος από τη ζωγραφική επιφάνεια, κάνει ακόμα πιο έντονο το αόρατο και επιβλητικό «βλέμμα» των δέντρων. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τη μουσική ατμόσφαιρα μιας στιγμής που αποτυπώθηκε στον καθρέπτη του μυαλού, σαν εικόνα, υφή, γραμμή, χρώμα, υλικό. Η εκφραστικότητα του τοπίου που εκπέμπεται δικαιολογεί την ύπαρξη συναισθημάτων που γεννιούνται από τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες.
Οι πίνακες του Θεόδωρου Ζυρπιάδη συναντούν τη μουσική, με το θεατή να ολοκληρώνει την απόλαυσή του ακούγοντας παράλληλα και πρωτότυπους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τους πίνακές. Οι μουσικοί σαν θεατές αλλά και οι ίδιοι δημιουργοί εκφράζουν μουσικά, με το δικό τους μοναδικό τρόπο την εικόνα, το χρώμα, το συναίσθημα και τις λεπτές φωτοσκιάσεις των έργων του ζωγράφου. Το μουσικό μέρος της έκθεσης συνέθεσαν και αυτοσχεδίασαν οι μουσικοί  Γιάννης Παληός, Χάρης Τριανταφυλλίδης, Fabio Flamini, Λέων Γρεγοριάν, Σταμάτης Πασόπουλος και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 28 Απριλίου στις 20.00 στο Φουαγιέ του Νέου Κτιρίου του Ωδείου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2012 και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από τις 15.00 μέχρι τις 20.30.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΒΔΩΠ

Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Πρόεδρος ΚΟΙ.Π.Π.ΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου