Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ένα διαδραστικό χορευτικό ταξίδι από την ομάδα χορού Creo

Ευαισθητοποιημένη από όλες τις μορφές κρίσης που βιώνουμε σήμερα με κυριότερη την κρίση της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης η ομάδα χορού Creo μέσα από ένα γραπτό κάλεσμα προκαλεί φίλους και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο νέο της διαδραστικό ταξίδι με αφορμή το χορό. Μία ερευνητική διαδρομή που μέσα από τη συνδημιουργία θα οδηγήσει σε μία χορευτική παράσταση από την ομάδα Creo και μία έκθεση των δημιουργημάτων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Η πρώτη πειραματική στάση γίνεται την Κυριακή 8 Απριλίου με την πρώτη ανοιχτή πρόβα της ομάδας, 12-4μμ στον προαύλιο χώρο του  Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν. Της Μαργαρίτας Τζαβάρα.

 

 


Το πρώτο βήμα
Εμπνευσμένοι από τα λόγια της Hannah Arendt «Under conditions of tyranny it is far easier to act than to think» οι χορετυτές της ομάδας Creo διψούν για συνεργασία και αφορμές για αυριανά όνειρα και έργα, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους. Θεωρούν ότι ο καλλιτέχνης οφείλει να ξεπεράσει την ανασφάλεια που οφείλεται στο άγχος της έκθεσης και να κάνει το πρώτο βήμα. «Γιατί τότε μόνο θα ακολουθήσουν κι άλλα και θα σχηματιστεί μια διαδρομή από αποτυπώματα, που θα επηρεάσουν, θα αφυπνίσουν και θα ενεργοποιήσουν τα βήματα κάποιου άλλου » υποστηρίζουν οι χορευτές της ομάδας Creo Γιάννης Σταυρόπουλος, Άρια Μπουμπάκη, Διονυσία Μπάστα, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αγγελική Δαλαγκέλη και η χορογράφος τους και χορεύτρια Πωλίνα Κρεμαστά."What if/would you"

 Η ομάδα Creo εντοπίζει και στηρίζει την έρευνά της στο δίπολο "what if/would you", το οποίο κατά τη γνώμη της  αποτελεί το δίλλημα της πραγμάτωσης του πρώτου βήματος. Η διαδρομή θα αποτελέσει το πιο σημαντικό κομμάτι του πρότζεκτ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης (δύο μήνες) η ομάδα θα παρουσιάσει έναν αριθμό ανοιχτών προβών με πρώτη αυτή της ερχόμενης Κυριακής.  «Οι ανοιχτές πρόβες θα γίνονται τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους, δηλαδή εντός κανονικών αλλά και εκτός κανονικών συνθηκών για τα χορευτικά σώματα, όπως για παράδειγμα σε πάρκα. Είμαστε σε μία διαδικασία αναζήτησης χώρων που μας ιντριγκάρουν και όταν αποφασιστούν θα τους ανακοινώσουμε» είπε στο tvxs η χορογράφος της ομάδας Creo Πωλίνα Κρεμαστά.
Οι πρόβες θα αποτελέσουν ερέθισμα και πηγή κινητοποίησης ώστε κάθε καλλιτέχνης, είτε να δημιουργήσει κάτι δικό του, είτε να συμπράξει με αυτό που είδε.  Η ομάδα Creo φαντάζεται ζωγράφους να σκιτσάρουν και να ζωγραφίζουν πίνακες, ηθοποιούς και μουσικούς να ακολουθούν αυτοσχεδιάζοντας, φωτογράφους να τραβούν φωτογραφίες εμπνευσμένοι από το θέαμα.
Όλα τα υλικά των καλλιτεχνών που θα συγκεντρωθούν από την ομάδα, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν, θα συμμετέχουν σε μία ομαδική και πολυμορφική έκθεση στο τέλος αυτού του ταξιδιού. Η έκθεση αυτή θα συμπληρωθεί από την παρουσίαση της παράστασης της ομάδας χορού Creo με τα βήματα που αυτή επέλεξε να περπατήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο site της ομάδας Creo
 

ΠΗΓΗ : TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου