Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Nicola Piovani στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 
Nicola Piovani ΕΡΤ

Ο Nicola Piovani, βραβευμένος με Oscar μουσικής για την ταινία «H Ζωή είναι Ωραία», θα παρουσιάσει στις 17 Μαίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μερικά από τα πιο γνωστά έργα του για τον κινηματογράφο διευθύνοντας την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη του Μεγάρου πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες αυτές.
Είναι η πρώτη φορά που ο συνθέτης παρουσιάζει στην Ελλάδα έργο του με συμφωνική ορχήστρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν σε μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες του, όπως αυτές με τον Φεντερίκο Φελίνι και τους αδελφούς Ταβιάνι.
Ο Nicola Piovani γεννήθηκε στη Ρώμη το 1946. Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Εκτός από μουσική για ταινίες και θέατρο, ο Piovani έχει γράψει συναυλιακή και συμφωνική μουσική, καθώς και μουσική δωματίου. Μέχρι στιγμής έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Περικλή Χούρσογλου «Ο κύριος με τα γκρι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α' μέρος (50 λεπτά)
- Κaos
- Τhe night of the shooting stars
- Good morning babιlonia
B' μέρος (50 Λεπτά)
- La vita e bella (η ζωή είναι ωραία)
- La voce della luna
- Ginger e fred
Προσκεκλημένη στην μουσική παράσταση είναι η Έλλη Πασπαλά
Εισιτήρια πωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) και στο εκδοτήριο του Μεγάρου, Ομήρου 8 Αθήνα. Τηλ. 210 7282000 & 210 7282333
Τιμές εισιτηρίων: 35€, 45€, 55€, φοιτητικό 25€, VIP 90€ (περιλαμβάνει κοκτέιλ στο τέλος της συναυλίας παρουσία του συνθέτη)
Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

ΠΗΓΗ:  ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου