Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο γύρος του κόσμου με ένα ποδήλατο για τα παιδιά με καρκίνο

  Δυο ομογενείς, ο Αναστάσιος Κοκκόρης από το Σίδνεϊ και η μικρή του κόρη Όλγα ξεκίνησαν την 1η Απριλίου ένα μεγάλο αγώνα δρόμου. Θα διασχίσουν με το ποδήλατο τρεις ηπείρους, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».



 Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο καρκίνος έχει χτυπήσει αρκετά αγαπημένα του πρόσωπα. Όπως αναφέρει, όταν άκουσε για πρώτη φορά για την «ΕΛΠΙΔΑ» και το έργο της, βρήκε έναν καινούργιο στόχο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της ομογένειας, ο κ. Κοκκόρης αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για την ειδική δίαιτα και την εκπαίδευση που ακολούθησε προκειμένου να ξεκινήσει το μακρύ του ταξίδι, ενώ αναφέρθηκε και στους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

«Προπονήθηκα με την κόρη μου εδώ και οκτώ μήνες γι' αυτό το ταξίδι»
είπε ο κ. Κοκόρης καθ' οδό προς το Μπρισμπέιν, πρώτο σταθμό του ταξιδιού. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο δολάρια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε.

Στο ταξίδι τους, θα διασχίσουν 1.000 χιλιομετρα μέσα στην Αυστραλία, μετά θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Λος Άντζελες, όπου θα κάνουν μια διαδρομή 4.500 χιλιόμετρα μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Κατόπιν θα μεταβούν αεροπορικώς στη Λισαβόνα, στη Πορτογαλία και θα συνεχίσουν με ενδιάμεσους σταθμούς την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Αφού διασχίσουν κάποιες πόλεις της Ελλάδας θα γίνει μια στάση στην Ερμιόνη Αργολίδος και θα καταλήξουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Ρειχιά Λακωνίας.

 ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου