Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ζούρου Μαρία- ''The Strangescapes.''

Project  ''The Strangescapes.''






Το Project αυτό αναφέρεται σε φωτογραφική καταγραφή τοπίων αστικών ,δοσμένων με μια διαφορετική- παράξενη κατά άλλους -strange(ο όρος στα αγγλικά) οπτική.













Κατά βάση πραγματοποιείται μια εικαστική παρέμβαση σε αυτές, έτσι ώστε το αποτέλεσμά τους να τροποποιεί τα αστικά τοπία δίνοντάς τους ανάσα ζωγραφικού έργου.

Η φωτογραφία ως είδος τέχνης και επιστήμης γεννήθηκε για να δημιουργεί οπτικές εικόνες μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός.
Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι καλλιτέχνες που ασχολούνται με το αντικείμενο της φωτογραφίας βρίσκουν καταφύγιο στην ρεαλιστική και βέλτιστη αποτύπωση με κλασσικές τεχνοτροπίες και μέσα (εξαιρετικούς φακούς και σώματα ή photoshop)του κλάδου της τέχνης αυτής -τοπίων, πορτρέτων , αντικειμένων και άλλων στοιχείων στη φωτογραφία.

Στα Strangescapes στόχος ήταν η διαφοροποίηση του αποτελέσματος στην φωτογραφική απεικόνιση τοπίων αστικών , έτσι ώστε να υπάρχει μια καινοτομία στη παρουσίαση των στοιχείων, στη δομή της φωτογραφίας ,τα χρώματα μα και το τι απεικονίζει η κάθε μια.

Μια απόδραση-escape από τις συνήθεις φόρμες- πρακτικές και ταυτόχρονα μια σύνδεση εικαστικού στοιχείου και φωτογραφίας ώστε να υπάρχει ένα ερώτημα για κάθε μια από αυτές όπου οι θεατές θα μπορούν να μπαίνουν στη διαδικασία της έρευνας και της ανακάλυψης στοιχείων διαφορετικών για τον κάθε ένα με τη θέαση τους.














Η δημιουργία λοιπόν ενός οπτικού παιχνιδιού για το μάτι και το μυαλό.
Τα τοπία μετατρέπονται σε κάτι ακαθόριστο  όπου άλλες φορές θυμίζει  μοντέρνο πίνακα ζωγραφικής και άλλες ένα χώρο ''περίεργα'' δομημένο.

Στα Strangescapes λοιπόν ο θεατής έχει την ευκαιρία να παίξει με δέκα  φωτογραφίες και να ανακαλύψει περίεργα και διαφορετικά τοπία που ζούνε στο μικρό μας κόσμο.

Και η συνέχεια έρχεται..

Ζούρου Μαρία
Έκτο Εξάμηνο
Τρίτο Εργαστήριο Ζωγραφικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου