Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

819.ΧΕΝΤΣ


                                                                              819.
                                          volotow.blogspot.gr

Η έρευνά μου βασίζεται στην απλοποίηση των φορμών του προσώπου,του σώματος,των ζώων,των αντικειμένων και του περιβάλλοντος γύρω μου σε επίπεδα.

                                     

Η αρχική αντιμετώπιση του σχεδιασμού των κεφαλιών ήταν βασισμένη σε μία πιο απλοποιημένη απόδοση των χαρακτηριστικών που στηριζόταν κυρίως στα μάτια, στην μύτη και στην τοποθέτησή των χαρακτήρων. Την μονοχρωμία ακολούθησε κυρίως η τριχρωμία και οι φόρμες έγιναν επίπεδα. Με τον καιρό άρχισε να αποκτάει μεγαλύτερο πλάσιμο η μορφολογία του προσώπου. Η επιρροή από την αγιογραφία είναι εμφανής. Το παιχνίδι με των σχεδιασμό των ματιών και οι μικρές αλλαγές σε κάθε χαρακτήρα άρχισαν να δίνουν την διαφορετικότητα της αναζήτησής μου. Όσο οι φόρμες απλοποιούνται, τόσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια προσεγγίζεται. Η επιμέρους απλοποίηση δεν αλλοιώνει την ουσιαστική εικόνα των αντικειμένων, αλλά αντιθέτως τις διατηρεί ή τις ισχυροποιεί.
Οι καθαρά σχηματισμένες φόρμες δίνουν την δυνατότητα, να κατασκευαστεί κάτι από πάρα πολύ μικρό μέχρι πάρα πολύ μεγάλο. Τα σχήματα που δημιουργούνται είναι καθαρά και δεν υπάρχει ασάφεια.

Κολάζ.Οι διαστάσεις των κεφαλιών κυμαίνονται από: 1 εκατοστό ύψος επί 7 χιλιοστά πλάτος το μικρότερο και 5,5 εκατοστά ύψος επί 4 εκατοστά πλάτος το μεγαλύτερο.

819.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου