Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Χριστίνας Τζάνη «Εξωδεκτική ευαισθησία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας




Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού  Χριστίνας Τζάνη με τίτλο «Εξωδεκτική ευαισθησία». Η έκθεση έχει διάρκεια από 15 έως και  30 Ιουνίου.


Η τέχνη της Χριστίνας Τζάνη εστιάζει σε παιδικές μορφές. Κάθε εικόνα ενσωματώνει ένα τρόπο θέασης, ανάλογα πάντα με την αισθητική αντίληψη του θεατή οδηγώντας τον σε συμπεράσματα. Βασική της πρόθεση είναι να ενεργοποιήσει τον θεατή ώστε να αντιληφθεί τις νοηματικές προσεγγίσεις των έργων, επιλέγοντας ο ίδιος αυτή που θα κυριαρχήσει, σύμφωνα με το δικό του κριτήριο ορθότητας. Ο θεατής καλείται να αναγνωρίσει τις βαθιά ριζωμένες παραδοχές της αισθητικής και εμπειρικής αντίληψής του, υποδεικνύοντας ότι η έννοια της αντίληψης είναι μια συνεχής διαδικασία προσδιορισμού και αμφισβήτησης.
Τα σημάδια του πίνακα προδιαθέτουν την οντολογική και νοηματική υπόσταση της μεσιτείας του νοήματος, καθώς αυτό καθορίζεται από την επικοινωνία της πνευματικής κατάστασης του καλλιτέχνη και του θεατή.
Η παρουσίαση της θεματικής, προκαλεί την εγωδεκτική ευαισθησία του θεατή, αποκαλύπτοντας το κίνητρο της ζωγραφικής δράσης των έργων, σε άμεση συνάρτηση με το εγώ του θεατή.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και η Εφορεία 
Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Facebook event
Facebook σελίδα Χριστίνας Τζάνη
Ιστοσελίδα Χριστίνας Τζάνη
Facebook σελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας




















 Φωτογραφίες: Απόστολος Φούκης

 δημοσίευμα και κείμενα τεκμηρίωσης εδώ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου