Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΚΑΘΑΡΣΗ - ΡΟΗ της Κατερίνας Καρούλια








Στις 12-6-2016,  σε μια νοητή πορεία κάθαρσης αλλά και προσφοράς στο ξωκλήσι της Αναλήψεως στη Καισάρεια Κοζάνης,δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιέρωμα σε μουσικοποιητικούς διαλόγους. Αρχικά βραβεύτηκαν μαθητές και ενήλικες στο 2ο διαγωνισμό ποίησης για την Ελλάδα και την Κύπρο, με φετινό θέμα «κάθαρση – ροή» αφιερωμένο  στον ποταμό Αλιάκμονα.
 Σύμφωνα με την ευρύτερα παραδεκτή άποψη, όταν συναισθήματα οίκτου και φόβου κατακλύζουν τους θεατές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας από τα παθήματα των ηρώων και από το τραγικό τέλος τους, επέρχεται η κάθαρση (κατά τον Αριστοτέλη),η λύτρωση, η ψυχική ανακούφιση στην οποία φτάνουν οι θεατές με το να συμπάσχουν, να ταυτίζονται και να αγωνιούν για την τύχη των ηρώων. Ροή, του ποταμού Αλιάκμονα  εν προκειμένω, που με τη βοήθεια της αδιάλειπτης ροής των υδάτων του συμβαίνει η αλλαγή, η μετάβαση στην κάθαρση ή μήπως όχι; Μήπως η  μετάβαση, η κάθαρση επέρχεται μέσω της Θείας Αναλήψεως που είναι αφιερωμένο το ξωκλήσι και που με αφόρμηση τον πανηγυρικό εορτασμό του στις 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση; 

Οι βραβευμένοι ποιητές, οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, η θεατρική ομάδα «οχληροί» Κοζάνης, φοιτητές και απόφοιτοι του 3ου εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας κατάφεραν να συνομιλήσουν  μεταξύ τους αλλά και με το μοναδικό περιβάλλον που στάθηκε αρωγός στην νοητή κάθαρση αλλά και την πραγματική. Η ψυχή ξεκουράζεται προσωρινά  κάτω από τα πεύκα, ευγνωμονεί και  καθαίρεται προκειμένου να συνεχίσει τη πορεία της για την αναζήτηση της αλήθειας του κόσμου τούτου.
Η εκδήλωση έκλεισε με επιτυχία με την περφόρμανς  «ίχνη της μνήμης» που εκτέλεσαν, η εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου και ο χορευτής Μιχαήλ Μπιμπάσης.
Στο πιάνο συνόδευσε η Ντουσιοπούλου Αντιγόνη.
Η ομάδα του 3ου εργαστηρίου που εκπόνησε τα έργα που τοποθετήθηκαν ευρηματικά στο έδαφος αλλά, και ανάμεσα στα δένδρα με φόντο τα νερά του Αλιάκμονα, αποτελείται από τους:
Χάρη Μαργαρίτη, Νικολέτα Τσαντίκη, Ειρήνη Πουλιάση, Κατερίνα Καρούλια, Χριστίνα Καλομενίδου, Χάρη Κοντοσφύρη, Γιώργο Πανταζη, Άννα – Μαρία Σαμαρά, Τοττού Μαρία, Αντωνία Φλέγγα, Τάσο Μπουσδούκο, Γλύκα Διονυσοπούλου, Αγάπη Μαντζιώρη, Μαρί Θεοφίλου, Νάσια Κουμπέτσου, Γιώργο Φανάρα, Αναστασία Γιοβάνογλου, Πηνελόπη Γαίτη.



























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου