Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Μια πρωτόγονη Ονείρωξη - Άννα Καμπουρίδου / Ίρις Μπουρνάζου

 Το σημείο και η γραμμή είναι τα δύο πρωτόγονα στοιχεία της δημιουργίας. Σε ένα πλαίσιο ανακάλυψης του αληθινού χαρακτήρα τους, έγινε μια προσπάθεια αποτύπωσης τους. Όμως δεν θα ήταν μια ειλικρινής εμφάνιση ούτε του σημείου, ούτε της γραμμής εφόσον ήταν υπό την κατεύθυνση μας. Για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκαν να ενταχθούν οι παράγοντες του τυχαίου και του αυθόρμητου. Χωρίς σκέψη και με μια κίνηση (τις περισσότερες φορές), τα σημεία και οι γραμμές πήραν θέση στην επιφάνεια, δρομολογώντας μόνα τους την εξελικτική τους πορεία. 



 Η ονείρωξη είναι η διαδικασία εκσπερμάτωσης ή αύξησης των κολπικών εκκρίσεων κατά τον ύπνο. Είναι μια διαδικασία που γίνεται ακούσια, από τον οργανισμό. Από την παρατήρηση αυτής της ενέργειας του οργανισμού, φανερώνονται πολλά πράγματα γύρω από τη φύση και τα χαρακτηριστικά που έχει δώσει ο άνθρωπος στην διαδικασία της συνουσίας. Θέτει ερωτήματα δομικά γύρω από αυτήν την πρωτόγονη ανάγκη του ανθρώπου, αφού έτσι ή αλλιώς ο οργανισμός θα αποδεσμευτεί από τα στοιχεία που δεν χρειάζεται.

Υγρό Στοιχείο
 Το υγρό στοιχείο αποδεδειγμένα είναι από τα πιο δομικά για την ύπαρξη. Για πολλούς και ο γεννήτορας του κόσμου. Παίζει όμως ρόλο και στον ερωτισμό των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων εστιάζει την ερωτική του διέγερση σε σημεία που υπάρχουν εκροές (στόμα, στήθος, γεννητικά όργανα). Σαν την ανάγκη του ανθρώπου που ψάχνει να βρει πηγή νερού. Πόσο ερωτικό θα ήταν ένα στήθος χωρίς ρόγες ή πόση σημασία υπάρχει για το ανδρικό στήθος στην αισθητική του σημερινού ερωτισμού; Ακόμα και οι Ινουίτ (φυλή Εσκιμώων στην Αλάσκα) γιατί αντί για φιλί να τρίβουν τις μύτες τους και όχι το κούτελό τους, ας πούμε. Ίσως η πρώτη ανάγκη της ερωτικής πράξης να ταυτιζόταν στην σημασία της, με την ανάγκη εύρεσης νερού.

Άννα Καμπουρίδου



Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 1

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 2

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 3

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 4

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 5

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 6

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 7

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 8

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 9

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 10

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 11

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 12

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 13

Άννα Καμπουρίδου - Ονείρωξη 14

annakab@hotmail.com




Ως πρωτόγονο θεωρούμε αυτό που γεννήθηκε πρώτο, αυτό που υπήρξε από παλιά.  Άρα και την πηγαία ανάγκη για ανακάλυψη και ανάπτυξη του εαυτού. Εν αρχή ,λοιπόν, ήταν η σκέψη που έκανε τους ανθρώπους να πάρουν χρωματιστό χώμα στα χέρια τους και να σχεδιάσουν στον τοίχο της σπηλιάς. Εκείνη η σκέψη που γέννησε ένα σημείο πάνω σε μια υλική επιφάνεια. Μια οντότητα η οποία είχε θέση στο χώρο. Ωστόσο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καταλάβουμε τις βαθύτερες καταβολές του πρωτόγονου αν δεν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας και δεν ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία που μας συνδέουν με αυτό. Αναφερόμενοι σε αυτό δεν εννοούμε μια πιο απλοϊκή διαδικασία σκέψης αλλά τις καταστάσεις της σκέψης, οι οποίες αποτέλεσαν την αφετηρία. Με άξονα όσα προαναφέρθηκαν, επιχειρώ να ανακαλύψω τα κοινά σημεία σύνδεσης με το πρωτόγονο. Χρησιμοποιώ τον χώρο της διαφάνειας δημιουργώντας  σημεία, γραμμές και φόρμες  τα οποία γεννούνται ενστικτωδώς. Μια ατμόσφαιρα, μια αύρα, μια ενέργεια που εκπέμπετε και δεν μπορεί να μεταφραστεί αλλιώς, παρά μόνο με ένα πρωτόγονο ένστικτο που κρύβει μέσα του την πηγαία αλήθεια των σημείων και των γραμμών.

Ίρις Μπουρνάζου
Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 1

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 2

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 3

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 4

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 5

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 6

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 7

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 8

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 9

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 10

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 11

Ίρις Μπουρνάζου - Πρωτόγονο 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου