Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο Γιάννης Ζιώγας – επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα : «Καταγράφοντας το απαγορευμένο: όψεις εικαστικής λογοκρισίας στη σύγχρονη Ελλάδα» Δειτε το video παρουσίασης του μεταξύ άλλων

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/?p=27192

Εκδήλωση: Ο Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα! (βίντεο)

Η εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με αφορμή τις ποινικές διώξεις για βλασφημία εναντίον συντελεστών της θεατρικής παράστασης Corpus Christi και του δημιουργού της ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.
Ένα κατάμεστο αμφιθέατρο («Δρακόπουλου» – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών), κόσμος που «ξεχείλιζε» στο διάδρομο και υπομονετικά προσπαθούσε να ακούσει τους ομιλητές. Πράγμα που είναι πολύ παρήγορο και ενθαρρυντικό στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Εισηγήθηκαν:
Η Κλειώ Παπαπαντολέων και Βαγγέλης Μάλλιος – νομικοί, μέλη του δ.σ. της Ένωσης, με θέμα: «Σάτιρα και βλασφημία: οι περιπέτειες ενός δικαιώματος»
Ο Μιχάλης Τσαπόγας, νομικός, μέλος της Ένωσης και ειδικός επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη με θέμα ««Οι παραδοσιακές συνταγές της μισαλλοδοξίας»
Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, φιλόλογος – συγγραφέας με θέμα: «Ποιον προστατεύουν τελικά οι νόμοι κατά της βλασφημίας;»
Ο Γιάννης Ζιώγας – επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα : «Καταγράφοντας το απαγορευμένο: όψεις εικαστικής λογοκρισίας στη σύγχρονη Ελλάδα»
Ο Στρατής Μπουρνάζος – ιστορικός, επιμελητής της ενθέτου Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής με θέμα: «Πτυχές corpus Christi & παστιτσίου»
Ο Φίλιππος Λοΐζος, δημιουργός και διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος», και ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης του Corpus Christi, με θέμα:
«Βιώνοντας τη λογοκρισία»
Συντόνισε ο αντιπρόεδρος του δ.σ. της Ένωσης, Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
Δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση (πηγή left.gr):
Βιώνοντας τη λογοκρισία -Φίλιππος Λοΐζος

Κ. Παπαπαντολέων -Οι περιπέτειες ενός δικαιώματος

Μ. Τσαπόγας -Παραδοσιακές συνταγές της μισαλλοδοξίας

Σ. Μπουρνάζος Πτυχές παστιτσίου_ corpus Christi

Σ. Ζουμπουλάκης -Οι νόμοι κατά της βλασφημίας

Λ. Βασιλείου -Βιώνοντας τη λογοκρισία

Γ. Ζιώγας -όψεις εικαστικής λογοκρισίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου