Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γιατί κάποιοι Ρώσοι φανατικοί ορθόδοξοι τα έχουν βάλει με την Apple;



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη (η επιστήμη έχει τις αντιρρήσεις της, αλλά δεν θα αφήσουμε να μας χαλάσει το στόρυ) μία γυναίκα και ένας όφις είναι υπεύθυνοι για την πτώση του ανθρώπου στον βούρκο της αμαρτίας. Ναι, μιλάμε για την γνωστή Εύα, που δάγκωσε το μήλο που της πρόσφερε ο γνωστός, Όφις. Μετά το έδωσε και στον Αδαμ και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στην Πεντάτευχο που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη σε όλα τα ενημερωμένα και όχι ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Το σύμβολο της αμαρτίας, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι το δαγκωμένο μήλο λοιπόν.  Διαβάσαμε στο kourdistoportocali.com και μετέπειτα στο The Cult of Mac, ότι μία ομάδα φανατικών Ορθόδοξων στη Ρωσία, απαιτεί από την Apple, να αποσύρει το λογότυπό της από τις συσκευές της γιατί παραπέμπουν στο προπατορικό αμάρτημα. Επειδή, όμως, η θρησκεία είναι θρησκεία, αλλά και το iPhone, iPhone, προκειμένου οι ακόλουθοι και ιερείς της συγκεκριμένης ομάδας ορθοδόξων να προστατευτεί από την αμαρτία, καλύπτει το λογότυπο της Apple με ένα αυτοκόλλητο σταυρό. Πάταξον.
Στο Cult of Mac επισημαίνουν πως οι διαμαρτυρίες των Ρώσων φανατικών έρχονται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Ρωσίας ετοιμάζεται να περάσει μία σειρά νόμων που θα προστατεύει τα θρησκευτικά αισθήματα των κατοίκων της και θα δικαιολογεί την απαγόρευση κυκλοφορίας προϊόντων που θίγουν τα αισθήματα αυτά. Τα νομοθετήματα αυτά δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα αλλά, το website θεωρεί ότι η Apple έχει λόγους να ανησυχεί, καθώς οι Ορθόδοξοι σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται στα 150 εκατομμύρια. Εμείς να επισημάνουμε όμως, πως δεν είναι όλοι οι Ορθόδοξοι φονταμενταλιστές, όπως δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι ή οι Εβραίοι και ότι υπάρχει (ακόμα) λογική σε αυτό τον κόσμο κι ας φαίνεται να εκλείπει σε μέρη όπως η Ιερά Οδός και το Χυτήριο. Ή κάποιες γειτονιές της Ρωσίας.
Πηγή: Digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου