Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τα δελφίνια στην υπηρεσία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού.

Μπορεί να ακούγεται «περίεργο» κι όμως το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας επιστρατεύει μεθόδους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκπαιδεύοντας δελφίνια για στρατιωτικούς σκοπούς, με κάποιους, μάλιστα, να αναφέρουν ακόμη πιο ακραία σενάρια που θέλουν τα δελφίνια να «μαθαίνουν» ακόμη και να χρησιμοποιούν… όπλα.



Οι σχετικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κολυμβητήριο στη Σεβαστούπολη, όπου τα δελφίνια, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθαίνουν μεταξύ άλλων να επιτίθενται σε «εχθρικούς στόχους», με χρήση ειδικών μαχαιριών ή και όπλων που έχουν προσαρτηθεί στο κεφάλι τους.
Η χρήση των δελφινιών για στρατιωτικούς σκοπούς δεν είναι, έτσι κι αλλιώς, κάτι καινούριο, αν και κανείς -παρά τις φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς- δεν έχει παραδεχθεί επίσημα ότι δελφίνια εκπαιδεύονται στο να μπορούν να «σκοτώνουν» με τη βοήθεια όπλων ή ειδικών καμακιών. Έτσι, σημειώνεται ότι το training αφορά κυρίως εντοπισμό ναρκών, αλλά και εχθρικών στόχων, χωρίς όμως επίθεση σε αυτούς.
Το «κέντρο εκπαίδευσης» της Σεβαστούπολης, στο οποίο φαίνεται ότι έχουν ξαναρχίσει τη χρήση σχετικών μεθόδων, υπάρχει από την εποχή της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, τώρα όμως έχει περάσει στα χέρια των Ουκρανών. Αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί και το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχετική βάση στο San Diego, με τους Αμερικανούς, πάντως, να διαψεύδουν επίσης ότι αυτού του τύπου οι εκπαιδεύσεις μετατρέπουν τα δελφίνια σε «δολοφόνους» στρατιώτες…
Πηγή: Wired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου