Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα, έτσι όπως δεν το έχεις ξαναδεί.

a                        a         


Η Μέκκα, είναι ο ιερός τόπος των μουσουλμάνων ανά τη γη και ένα ταξίδι εκεί (και το αντίστοιχο προσκύνημα στο Μεγάλο Τζαμί) κατά την διάρκεια του Hajj είναι όνειρο, αλλά και (ιερό) καθήκον κάθε μουσουλμάνου. Το Ισλαμικό δόγμα λέει πως, κάθε μουσουλμάνος πρέπει να πραγματοποιήσει αυτό το προσκύνημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.
Την εβδομάδα του Hajj η Μέκκα, που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, συγκεντρώνει εκατομμύρια κόσμου και οι αρχές της χώρας επιβεβαιώνουν ότι μέχρι στιγμής, έχουν καταφτάσει 1,7 εκατομμύρια πιστών από το εξωτερικό, αλλά και 200.000 ντόπιοι.

Η παράδοση θέλει τους μουσουλμάνους να εκτελούν μία σειρά από τελετουργικά κατά τη διάρκεια του προσκυνήματός τους: να περπατούν με αριστερόστροφη φορά γύρω από την Kaaba, το τετράγωνο κτίσμα που στέκεται επιβλητικό μέσα στο Μεγάλο Τζαμί,  να περπατούν την διαδρομή ανάμεσα στους λόφους Al Safa και Al Marwah, να πίνουν νερό από την πηγή του Zamzam, αλλά και να επισκέπτονται το όρος Αραφάτ πραγματοποιώντας μία άλλη σειρά από πράξεις προσευχής και τελετουργίες.
Η εβδομάδα του Hajj ξεκίνησε μόλις εχθές και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στις επόμενες ημέρες. Είτε κανείς πιστεύει, είτε όχι, οι εικόνες που έχει συγκεντρώσει η Daily Mail είναι  εκπληκτικές. Enjoy.







Πηγή: Daily Mail & Digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου