Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σώστε μας από τις κλήσεις των ρομπότ του τηλεμάρκετινγκ και θα κερδίσετε 50.000 δολάρια.

     a                a           


Η ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε πως θα δώσει 50.000 δολάρια, σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα, κατορθώσει να αναπτύξει ένα μηχανισμό ώστε οι αυτοματοποιημένες ηχογραφημένες κλήσεις εταιρειών τηλεμάρκετινγκ, να μην φτάνουν στον συνδρομητή τηλεφώνου. Ξέρετε για τι μιλάμε. Μιλάμε για την διαδικασία να χτυπάει το σταθερό (συνήθως) τηλέφωνό σας και μία ηχογραφημένη φωνή να σας μεταφέρει ένα μήνυμα που διαφημίζει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία.

Το επιχείρημα της επιτροπής εμπορίου, είναι απλό. Η πρακτική αυτή είναι παράνομη. Για να δικαιούται ένας διαφημιστής να πραγματοποιήσει μία τέτοια κλήση, θα πρέπει ο συνδρομητής να έχει δώσει την γραπτή του συγκατάθεση ότι επιθυμεί να λαμβάνει τέτοιες κλήσεις. Πράγμα που συνήθως δεν συμβαίνει. Κι ενώ κάπου αλλού στον κόσμο το γνωρίζουν ότι είναι παράνομο, (εδώ χρειάζεται να τα φωνάζουμε λίγο πιο δυνατά αυτά) προσπαθούν να βρουν μία λύση ώστε, όχι να τιμωρήσουν τον οποιονδήποτε κάνει τέτοιου είδους τηλεμάρκετινγκ, αλλά να τον εμποδίσουν να πραγματοποιεί αυτή την ενοχλητική διαδικασία.
Ο διαγωνισμός της επιτροπής εμπορίου θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου και όσοι δηλώσουν συμμετοχή, έχουν το περιθώριο μέχρι την 17η Ιανουαρίου να βρουν την λύση. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή, θα γίνει εθνικός ήρωας.
Πηγή: The Verge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου