Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Φλώρινα και Καστοριά θα βάλουν «στον πάγο» τη Βουλή

 

Διαμαρτυρία στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή, προγραμματίζουν για την Τετάρτη κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας, αλλά και της Καστοριάς, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε μία συμβολική κίνηση θα πετάξουν κομμάτια πάγου έξω από το κοινοβούλιο. «Έχουμε μπει κυριολεκτικά 'στον πάγο' λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης» δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης και ζήτησε την εξαίρεση της Φλώρινας από τη σχετική ρύθμιση και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου.

Κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής θα αναρτήσουν πανό έξω από τη Βουλή ενώ μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο ανοίγει αύριο στις 11:00 το πρωί με γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Φλώρινας, κλείσιμο υπηρεσιών, συνόρων, του τελωνειακού σταθμού της Νίκης και της μονάδας παροχής ρεύματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Φιλώτα.

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου