Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά για να είστε… ευτυχισμένοι!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwich μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 80.000 ατόμων στη Βρετανία, διαπιστώνοντας ότι η ψυχική τους ευεξία αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των «μερίδων» από φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουν καθημερινά. Φαίνεται, λοιπόν, πως η ευεξία των ατόμων που κατανάλωναν επτά μερίδες έφτασε στην κορύφωσή της.

Η σχετική έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με το Dartmouth College στις ΗΠΑ και θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Social Indicators Research.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες υπάρχουν συστάσεις για 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για την προστασία από τον καρκίνο και την καρδιαγγειακή υγεία. Στη Βρετανία, όμως, από στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως το ένα τέταρτο του πληθυσμού τρώει μόνο μία «μερίδα» φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Όσο για την ιδανική ποσότητα -όπως αποδεικνύονται οι επτά μερίδες- φαίνεται ότι την καταναλώνει μόλις το 1/10 του πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε είδη φρούτων και λαχανικών, ορίζοντας κάθε μερίδα στα 80 γραμμάρια.
Φαίνεται, λοιπόν, πως η σωστή διατροφή δεν προστατεύει μόνο τη σωματική μας υγεία, αλλά και την ψυχική μας… Είχατε ποτέ διαφορετική εντύπωση;
Πηγή: Science Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου