Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γνώρισε τα Google Data Centers ανά τον κόσμο (φωτός).

H Google έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη κάποιες από τις πιο «απόκρυφες» γωνιές των data centers της ανά τον κόσμο, προσφέροντας μία σπάνια ματιά στο εσωτερικό των χώρων όπου γίνεται η αποθήκευση πληροφοριών για το τεράστιο δίκτυο διαδικτυακών υπηρεσιών της εταιρείας.
Η νέα ιστοσελίδα Google Data Centers ενημερώνει τους χρήστες για τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας ανά τον κόσμο, προσφέροντας ακόμη και φωτογραφίες 360 μοιρών, με τη βοήθεια του Street View, από το datacenter του Lenoir στη Βόρεια Καρολίνα. Το θέαμα είναι πραγματικά συναρπαστικό…

Δείτε κάποιες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα data centers της εταιρείας ανά τον κόσμο, μαζί με πληροφορίες γι’ αυτά
1. Douglas County, Georgia, USA


Αυτοί οι πολύχρωμοι σωλήνες στέλνουν και λαμβάνουν νερό για την ψύξη των εγκαταστάσεών. Απεικονίζεται, επίσης, και ένα G-Bike, για τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων στα data centers.
2. Douglas County, Georgia, USA


Τα μπλε LEDs σε αυτή τη σειρά των servers ενημερώνουν ότι όλα κυλούν ομαλά. Η Google χρησιμοποιεί LEDs επειδή είναι ενεργειακά αποδοτικά,μακράς διαρκείας και ιδιαίτερα φωτεινά.
3. Council Bluffs, Iowa, USA


Το κέντρο δεδομένων στο Council Bluffs έχει έκταση 10.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Google εκμεταλλεύεται κυριολεκτικά κάθε τετραγωνικό μέτρο, ώστε όλοι εμείς να μπορούμε να χρησιμοποιούμε υπηρεσίες, όπως η αναζήτηση και το Youtube, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
4. Berkeley County, South Carolina, USA


Σε περίπτωση που κάτι συμβεί στα δεδομένα, υπάρχουν όλα σε back up. Ένα από τα μέρη στα οποία υπάρχουν back up πληροφορίες βρίσκεται εδώ. Ρομποτικοί βραχίονες (ορατοί στο τέλος του διαδρόμου) βοηθούν στη φόρτωση των tapes όταν απαιτείται η πρόσβαση.
5. Council Bluffs, Iowa, USA


Μέσα στο network room, τα routers και τα switches επιτρέπουν στα κέντρα δεδομένων να επικοινωνούν το ένα με το άλλο. Τα δίκτυα οπτικών ινών που συνδέουν τις ιστοσελίδες (βρίσκονται μέσα στους κίτρινους σωλήνες καλωδίων) μπορούν να «τρέξουν» με ταχύτητες 200.000 φορές πιο γρήγορες απ’ ό,τι μία τυπική σύνδεση Internet στο σπίτι.
6. Mayes County, Oklahoma, USA


Μία σπάνια ματιά πίσω από το διάδρομο του server. Εδώ εκατοντάδες σωλήνες μεταφέρουν το ζεστό αέρα από τα racks των servers σε μία μονάδα ψύξης ώστε να ανακυκλώνεται. Τα πράσινα φώτα είναι τα status LEDs των servers που αντανακλώνται μπροστά από αυτούς.
7. Council Bluffs, Iowa, USA


Τεράστιοι δοκοί από χάλυβα υποστηρίζουν την υποδομή στo data center στο Council Bluffs της Iowa και βοηθούν στη διανομή ενέργειας.
8. Hamina, Finland


Το Hamina είναι ένα από τα τρία κέντρα δεδομένων που διατηρεί η Google στην Ευρώπη. Προηγουμένως, ήταν εργοστάσιο χαρτιού…
9. St. Ghislain, Belgium


Ως μέρος της δέσμευσης της Google για τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών, καταστρέφονται όλα τα drives που έχουν κάποιο πρόβλημα.
10. Douglas County, Georgia, USA


Χιλιάδες αγωγοί μέσα στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας. Είναι βαμμένοι σε φωτεινά χρώματα όχι μόνο για να είναι όμορφοι στο μάτι, αλλά και για να μπορούν να τους ξεχωρίσουν οι τεχνικοί. Οι φωτεινοί ροζ σωλήνες στη φωτό αυτή μεταφέρουν νερό από μία σειρά ψυκτών (είναι οι πράσινες μονάδες στα αριστερά) σε έναν εξωτερικό πύργο ψύξης.
11. Mayes County, Oklahoma


Κάθε ένα από τα racks των servers έχει τέσσερα switches, συνδεδεμένα με διαφορετικά, χρωματιστά καλώδια. Τα καλώδια αυτά έχουν ίδια χρώματα σε όλο το data center, ώστε να αντικαθιστώνται με ευκολία σε περίπτωση που κάποιο χαλάσει.
12. The Dalles, Oregon


‘Οταν δεν υπάρχει κάποιος στο χώρο, αισθητήρες κίνησης απενεργοποιούν αυτόματα τον κεντρικό φωτισμό για οικονομία. Έτσι, αναδεικνύονται τα πολύχρωμα φώτα των LEDs των servers κάνοντας την ατμόσφαιρα πραγματικά… «εορταστική».
13. Douglas County, Georgia


Οι servers της Google είναι από τους πιο αποδοτικούς στον κόσμο. Ένας από τους τρόπους καινοτομίας της εταιρείας ώστε να τους κάνει καλύτερους, είναι τοποθετώντας μία πηγή τροφοδοσίας DC κατευθείας στο server rack.
14. The Dalles, Orgeon


Οι σωλήνες δεν είναι τα μόνα πολύχρωμα αντικείμενα στα data centers. Αυτά τα καλώδια είναι οργανωμένα, ανάλογα με την απόχρωσή τους. Έτσι, όταν βρίσκονται στο πάτωμα, μπορούν να εντοπιστούν, χωρίς τεχνικούς όρους…
15. Berkeley County, South Carolina, USA


Αυτά τα ethernet switches συνδέουν τις εγκαταστάσεις των δικτύων. Χάρη σ’ αυτά μπορούν να επικοινωνούν και να παρακολουθούν τα κύρια controls για τα συστήματα ψύξης των data centers.
16. Hamina, Finland


Server floors σαν αυτούς απαιτούν πολύ χώρο και ισχύ για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πλήρους οικογένειας των προϊόντων της Google ανά τον κόσμο. Εδώ, στη Hamima της Φινλανδίας, η Google έχει ανακαινίσει ένα παλιό εργοστάσιο χαρτοποιίας για να επωφεληθεί από τις υποδομές του κτιρίου, καθώς και την εγγύτητά του προς το φινλανδικό κόλπο.
17. Council Bluffs, Iowa, USA


Πλαστικές κουρτίνες κρέμονται σε ένα network room στο κέντρο δεδομένων του Council Bluffs. Εδώ τροφοδοτείται με κρύο αέρα το πάτωμα και τα πλαστικά διαχωρίσματα βοηθούν να κρατηθεί ο κρύος αέρας αφήνοντας το ζεστό έξω.
18. The Dalles, Oregon


O Denise Harwood στη διάγνωση μίας CPU σε υπερθέρμανση. Για περισσότερη από μία δεκαετία, η εταιρεία διαθέτει κάποιους από τους πιο αποδοτικούς servers στον κόσμο.
19. Douglas County, Georgia, USA


Σούρουπο γύρω από το data center της εαιρείας στο Douglas County της Georgia έξω από την Atlanta.
20. The Dalles, Oregon, USA


Αυτοί οι πολύχρωμοι σωλήνες είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά νερού μέσα και έξω από το κέντρο δεδομένων του Oregon. Οι μπλε σωλήνες παρέχουν κρύο νερό και οι κόκκινοι επιστρέφουν το ζεστό νερό για να ψυχθεί και πάλι.
Πηγή: Twisted Sifter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου