Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνές Κάλεσμα καλλιτεχνών-Ζωγραφική, Βίντεο, Εγκατάσταση, Φωτογραφία, με Θέμα: Ταμπού, από το Δίκτυο Celeste

Η διεθνής κοινότητα καλλιτεχνών, με το όνομα Celeste, από την Ιταλία, δημιουργήθηκε για να προωθήσει και να αναδείξει το ταλέντο νέων καλλιτεχνών και να το παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο.
Το δίκτυο Celeste καλεί και φέτος καλλιτέχνες από το χώρο της φωτογραφίας της ζωγραφικής, το βίντεο και την εγκατάσταση να στείλουν τη δουλειά τους που θα έχει θέμα το Ταμπού και την αμφισβήτηση για το τι είναι σήμερα αποδεχτό από την κοινωνία. Καλούνται λοιπόν καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέους κόσμους και να παραβιάσουν τους παλιούς, μέσα από τη δημιουργία.
Με θέμα όπως ο θάνατος, ο γάμος η σεξουαλικότητα, τα χρήματα, ο ρατσισμός, η ελευθερία ή θρησκεία, η βία και η πολιτική, όπως και τα βασικά χαρακτηριστικά μιας συμπεριφοράς, ενοχή, ντροπή, αγάπη, εκμετάλλευση ή συγχώρεση.


Ζητείται από τους δημιουργούς να σπάσουν τα ταμπού που επικρατούν και με τα έργα τους να πυροδοτήσουν έρευνα σχετικά με τα θέματα που μας απασχολούν και πως η δύναμη της αισθητικής μπορεί να τα αντιμετωπίσει.
Τα έργα πρέπει να έχουν γίνει μέσα στα τελευταία 10 χρόνια και δεν πρέπει να έχουν λάβει μέρος σε άλλους διαγωνισμούς-βραβεία.
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους τους καλλιτέχνες, ανεξάρτητα από φύλλο, ηλικία, εμπειρία, επάγγελμα, ή γεωγραφική θέση.
Προθεσμία υποβολής των έργων: 5 Δεκεμβρίου 2015.
Οι φιναλίστ που θα επιλεγούν από τους διευθυντές της κοινότητας Celeste, Galleria Poggiali & Forconi, θα φιλοξενηθούν στη μεγάλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Φλωρεντία της Ιταλίας. Οι νικητές θα ψηφιστούν σε μυστική ψηφοφορία την ημέρα των εγκαινίων και θα λάβουν τα χρηματικά έπαθλα, 3.000 ευρώ για το καλύτερο πρόγραμμα και 2.000 ευρώ για το καλύτερο ενιαίο έργο.

Οι κανόνες συμμετοχής εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα








1 σχόλιο:

  1. χαιρεται ! ας κανω την ερωτηση μου διοτι ειναι και στα αγγλικα η σημειωση αυτη και δεν νομιζω να καταλαβα καλα. ειναι στα 20 εβρο η συμμετοχη για ενα εργο ας θεσουμε πινακα ζωγραφικης και 70 για 10 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή