Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μαδρίτη: Εκλεψαν έργα του Γκόγια αξίας πέντε εκατ. ευρώ

Μαδρίτη: Εκλεψαν έργα του Γκόγια αξίας πέντε εκατ. ευρώ


Πρόκειται για μια μικρή ελαιογραφία με τίτλο «Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ» και ένα σχέδιο με μελάνι, οι «Καρικατούρες κεφαλιών», σύμφωνα με την εφημερίδα
Δύο έργα που αποδίδονται στον Ισπανό ζωγράφο Φρανθίσκο Γκόγια εκλάπησαν την 1η Σεπτεμβρίου από ένα σπίτι στη Βιγιανουέβα δε λα Κάναντα, κοντά στη Μαδρίτη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα El Pais.


Τα έργα είναι μια μικρή ελαιογραφία που τιτλοφορείται «Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ» και ένα σχέδιο με μελάνι, οι «Καρικατούρες κεφαλιών».


Η πληροφορία της εφημερίδας δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημη πηγή. «Οι κλέφτες μπήκαν πιθανότατα (στο σπίτι) για να αρπάξουν χρήματα, αντικείμενα αξίας και κοσμήματα. Έπεσαν κατά τύχη πάνω στα δύο έργα και τα πήραν μαζί τους», γράφει η El Pais επικαλούμενη την εταιρεία Art Recovery Group που ειδικεύεται στον εντοπισμό έργων τέχνης και η οποία ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη των πινάκων.

Η εταιρεία αυτή στις 24 Σεπτεμβρίου ζήτησε μέσω του Twitter από όποιον διαθέτει κάποια πληροφορία να της την αναφέρει και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο έργων. Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την El Pais εκτιμούν ότι η αξία των δύο έργων φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή :http://www.protothema.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου