Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Urban Art Ventures: 35 καλλιτέχνες «αλλάζουν» τη Θεσσαλονίκη!


Αφιερωμένη στην αστική τέχνη της Θεσσαλονίκης είναι η δράση Urban Art Ventures που άρχισε την Κυριακή στην πόλη μας, με 35 καλλιτέχνες ανά τον κόσμο να "γεμίζουν" την πόλη μας με γκράφιτι, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και τοιχογραφίες. 

Το Urban Art Ventures θα διαρκέσει μέχρι τις 29/9 με προεξέχοντα πρόσωπα τους 35 καλλιτέχνες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σερβία, οι οποίοι θα φτιάξουν τοιχογραφίες και graffiti σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, θα κάνουν εικαστικές παρεμβάσεις, installations & performance στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα παρουσιάσουν σε έκθεση με έργα-posters που ανήκουν στον χώρο του graffiti και των τοιχογραφιών και βιβλία και λευκώματα σχετικά με την ιστορία και τα κινήματα τoυ graffiti και των τοιχογραφιών (21-29/9, Toss gallery/Βηλαρά 1, 1oς όροφος), και στη Βαλαωρίτου (πολυχώρος La Doze bar και Toss gallery και περιμετρικά αυτών). Στις 27/9, από τις 19.00 θα αρχίσει η παρουσίαση των εικαστικών παρεμβάσεων, τοιχογραφιών, graffiti, installations και performance των συμμετεχόντων στα εργαστήρια που γίνονται στο πλαίσιο του πρότζεκτ (20-27/9). Έπειτα θα ακολουθήσει το πάρτι λήξης του προγράμματος (La Doze bar). Εξάλλου σήμερα έγινε και ημερίδα στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο πλαίσιο του Urban Art Ventures.
Να αναφέρουμε πως για τα έργα που θα υλοποιηθούν εκτός της περιοχής Βαλαωρίτου, θα δοθεί στους επισκέπτες χάρτης με τις ακριβείς τοποθεσίες των παρεμβάσεων στην πόλη και τις απαραίτητες πληροφορίες. Το Urban Art Ventures είναι μια πρωτοβουλία της Jugend-& Kulturprojekt e.V. σε συνεργασία με την Urban Act, το katArt-e_Art & Tech_Lab και την AddArt. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Aντιδημαρχίας Πολιτισμού με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η δράση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Πρόγραμμα Erasmus+ και έχει ελεύθερη είσοδο.





Παράλληλα Workshops (22-27 Σεπτεμβρίου)

Graffiti and Mural Art Workshop
Η ομάδα Urban Act, με συντονιστή τον Κυριάκο Ιωσηφίδη, θα υλοποιήσει και θα παρουσιάσει μια σειρά τοιχογραφιών σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετέχοντες τους εξής καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: APSET / ARTEZ / BENUZ / benjAMINduquenne / ETNIK / HUGO CASANOVA LAMBΑN / JASONE / KLAAS LAGEWEG / NADE / NASTWO / RAGEFREAKS / REB / ROCKET01 / SAME84 / TOM LINNEBANK / VESOD
Art Installations, Street Interventions, Poster Art & Performance Workshop
Το katArt-e_Art&Tech_Lab με καλλιτεχνικό συντονιστή τον Δημήτρη Μιχάλαρο (εικαστικό/επιμελητή/διευθυντή του φεστιβάλ εικαστικών τεχνών Πεδίο Δράσης Κόδρα) και βοηθούς την Ανθή Αργυρίου (θεωρητικό τέχνης και κεντρική επιμελήτρια του φεστιβάλ εικαστικών τεχνών Πεδίο Δράσης Κόδρα) και τον Αλέξανδρο Κακλαμάνo (εικαστικό) θα υλοποιήσει μία σειρά εργαστηρίων στους χώρους του ΙΕΚ Δέλτα (Ερμού 43/Πλατεία Αριστοτέλους). Τα εργαστήρια και οι παρουσιάσεις αφορούν στη δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων, installations και performance στο δημόσιο χώρο της πόλης. Συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Patricia Blasco / Maria Gracia de Pedro / Mark Fridvalszki/ The Girls / Jerzy Goliszewski / Creative Destruction / Peter Lovas / Endre Vazul Mandli / VladyArt / Hajnal Szolga / Λία Κατόπη / Mαρία Στάμογλου / Δημήτρης Τζικόπουλος / Γαβριήλ Φτελκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου