Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το Eργαστήριo Εκκλησιαστικών Τέχνων (Τ.Ε.Ε.Τ.Φ) συμμετέχει στην αρχαιολογική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στην Καισάρεια Κοζάνης.





Το Eργαστήριo Εκκλησιαστικών Τέχνων στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος Αντίγραφο - Παραστατική Αρχαιολογία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον Επικ. Καθηγητή Δημοσθένη Αβραμίδη και τους φοιτητές Μαρία Λαγού και Χαράλαμπο Μαργαρίτη, συμμετέχει στην αρχαιολογική ημερίδα με εισήγηση και βιωματικό εργαστήρι κατασκευής ψηφιδωτού. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στην  Καισάρεια Κοζάνης.

Η ημερίδα είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και των Κοινών Ελιμιωτών. Σκοπός της ημερίδας είναι να γνωρίσει ο κόσμος το μεγάλο επιδαπέδιο ψηφιδωτό που έχει βρεθεί στο Κάστρο της Καισάρειας όπου κατά την διάρκεια των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, η πόλη της Καισάρειας ήταν άρτια οχυρωμένη ανεξάρτητη και αυτόνομη πολιτεία, με μεγάλη άνθιση και ακμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου