Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Tαινιόραμα 2015 στον κινηματογράφο Άστυ


Η γιορτή του σινεφίλ που κρατάει 25 χρόνια τώρα, το Tαινιόραμα 2015,ένας ακόμη μαραθώνιος σπάνιων και αριστουργηματικών ταινιών, ξεκινάει στις 14 Μαΐου και υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι.

Το Tαινιόραμα της ΑΜΑ Films θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Άστυ,με τρεις προβολές ημερησίως και θα κρατήσει οκτώ ολόκληρες εβδομάδες, έως τις 8 Ιουλίου.

Στην εποχή των μπλοκμπάστερ και της ψηφιακής προβολής, η σινεφιλία και η αγάπη του κινηματογραφικού θεατή για το σελιλόιντ κρατιούνται σταθερά ψηλά χάρη σε θεσμούς όπως τοΤαινιόραμα. 

Για μια ακόμη χρονιά, η γιορτή του σινεφίλ στο Άστυ επιμένει και υποδέχεται το καλοκαίρι πολύ πιο ανανεωμένη, με σπάνιες ταινίες και άπαιχτα αριστουργήματα. 

Ξαναθυμόμαστε, λοιπόν, τον Ερμάνο Όλμι και τον εκπληκτικό του Χρυσό Φοίνικα, «Το δέντρο και τα τσόκαρα»; Βλέπουμε ξεχασμένα διαμάντια όπως το «Κανάλ» του Βάιντα, το «Ημερολόγιο ενός κλέφτη» του Ναγκίσμα Όσιμα και την «Απομόνωση» του Κάρλος Σάουρα; Ή μήπως «Ήταν ένας τραγουδιστής κότσυφας» του Οτάρ Ιοσελιάνι που κάνουν «Μαύρα μάτια» (του Νικίτα Μιχάλκοφ) να δουν πλέον οι ολοένα και πιο ενημερωμένοι αλλά ταυτόχρονα και «αποκομμένοι» από αυτό το σινεμά του δημιουργού, νεαροί σινεφίλ; 

Στην φετινή γιορτή του Ταινιοράματος, των 8 εβδομάδων, των 56 ημερών και των 168 ταινιών - προβολών, μέσα από τις οποίες θα παρελάσουν όλοι οι κορυφαίοι auteurs του παγκόσμιου σινεμά από τις 14 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου, βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της η γνωστή ρήση «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». 

Στο ακόλουθο λινκ μπορείτε να ανατρέξετε στο πρόγραμμα: http://issuu.com/amafilmspress/docs/program. 


Πηγή : http://www.culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου