Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ημερίδα ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων από το Δήμο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή του Χάρη κοντοσφύρη


ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ημερίδα ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, από τις 17.00 έως τις 20.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα παρουσιάσουν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 και ώρα 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1, 3ος όροφος).


ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης των τοπικών επιχειρήσεωνπου υλοποιεί ο Δήμος ως συμπράττων φορέας στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πολιτισμός – Ανάπτυξη – Απασχόληση», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του άξονα «Προτεραιότητας 08- Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-20013», Πράξη «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη».
 Η δράση διοργανώνεται με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων του τομέα του πολιτισμού σε θέματα απασχόλησης και απορρόφησης σε θέσεις εργασίας ή απόκτησης εργασιακής εμπειρίας των ωφελουμένων και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά του διαθέσιμου ανθρωπίνου δυναμικού από το έργο.
Επιπλέον, οι επιχειρηματίες που αναπτύσσουν επιχειρηματική δράση στο χώρο που πολιτισμού στην πόλη μας θα δώσουν τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική πλευρά του πολιτισμού.


Πολιτισμός και δημιουργικότητα – Δημιουργικότητα και Απασχόληση.
Όλα τα επίπεδα του πολιτισμού χρειάζονται την υποστήριξη μιας αυτενέργειας των ανθρώπων,  της δημιουργικότητας. Η ποιότητα της απασχόλησης και ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο όταν το ανώτερο πεδίο της δημιουργικότητας φτάσει στα όρια του παιχνιδιού. Ο πολιτισμός είναι η ισχυρότερη έκφραση της διεργασίας συσχετισμών του ανθρώπου και αποκαλείται παιχνίδι.
Χάρης Κοντοσφύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου