Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Συνομιλίες στο Goose Cafe,ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 27η ,Ρήμος Αργύριος «ΕΦΗΜΕΡΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ»



Συνομιλίες στο Goose Cafe

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 27η
«ΕΦΗΜΕΡΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ» 
Ρήμος Αργύριος 
14 Απριλίου με 5 Μαΐου 2015 
Σχέδια, προσχέδια, ανησυχίες, όνειρα κι απωθημένα, επάρσεις και παρρησίες, μύθοι, θρύλοι και διηγήσεις, χαρακτήρες και ήρωες που μας επηρέασαν μεταφερονται από τον Αργύρη Ρήμο ως τυπώματα από χαρακτικά σε MDF και Linoleum, σε αποκόμματα καθημερινών εφημερίδων, στοχεύοντας να αποδώσουν τη φόρμα στο ίχνος της και εκθέτονται προσφερόμενα, σαν μερικά ακόμα συνοδευτικά του καφέ, ως χωροχρονικά παρελκόμενα που στιγμιαία μας συμπληρώνουν.
14 Απριλίου με 5 Μαΐου 2015 στο Goose café, στη Λεωφόρο Ελευθερίας 122, στις όχθες του Σακουλέβα στη Φλώρινα


Ρήμος Αργύριος.
Ενδεικτικό βιογραφικό σημείωμα.

Ο Αργύρης Ρήμος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1980 και μεγάλωσε στην πόλη της Καστοριάς. Κρυφά ερωτευμένος με την ιστορία, τα αρχαία ελληνικά και τη γεωμετρία, έδειχνε και δείχνει ιδιαίτερο θαυμασμό, στον Όμηρο, τον Αίσωπο, τον Πυθαγόρα, την «Ελληνιστική περίοδο» και την αρχαία Ρώμη. Ώσπου γνώρισε τη φιλοσοφία και ερωτεύτηκε τον Σωκράτη. Ο Πλάτων, έγινε ο συνδετικός κρίκος με το “Alter ego” του.
Με σπουδές στη ζωγραφική, στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, στο 3ο εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, με αρωγό, καθηγητή και καθοδηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο, παράλληλα τους Γιάννη Ζιώγα, Γιάννη Καστρίτση, Χρήστο Τσώτσο, Δήμητρα Σιατερλή, Μαργαρίτα Ρόμπου, Φωτεινή Καρυωτάκη, Ingo Dunnebier, Ανδρέα Ανδρέου, κ.α. Στον κύκλο σπουδών του περιλαμβάνονται παράλληλα επίσης η γλυπτική, η χαρακτική, το ψηφιδωτό, το αρχιτεκτονικό και γραμμικό σχέδιο, ο βιομηχανικός σχεδιασμός, μουσειακή εκπαίδευση, μουσειολογία και πολιτιστική διαχείριση, ιστορία της τέχνης, φωτογραφία, τρισδιάστατες εφαρμογές, παιδαγωγική, διδακτική της ιστορίας της τέχνης και των εικαστικών κ.α. Έχει λάβει κατά καιρούς μέρος σε εργαστηριακά σεμινάρια τεχνικών χύτευσης αλουμινίου μικρής φόρμας, με τον γλύπτη Φίλιππο Καλαμάρα και σε σεμινάρια ξηράς δόμησης και ειδικών κατασκευών στην KNAUF A.E. στον Στάνο Αμφιλοχίας.
Έχει εργαστεί σαν τεχνικός ξηράς δόμησης και ειδικών κατασκευών από το 1997 έως και το 2010, σε διακοσμήσεις εσωτερικών και εξωτερικών επαγγελματικών χώρων, κατοικίας, γραφείου όπως και σε σκηνικά θεάτρου και τηλεόρασης.
Συμμετέχει κυρίως σε ομαδικές εκθέσεις, θεωρώντας την ομαδικότητα εργαλείο διάχυσης πνεύματος συνεργατικότητας, προόδου και ευγενούς άμιλλας, αλλά και ως αντίδοτο στον εγωισμό, το μονοπώλιο και την άναρχη ιδιωτικοποίηση της τέχνης και της ιδέας.
‘Έχει εργαστεί επίσης ως φωτογράφος στο “2ο Golden Apple Music Festival” το 2009, στην plusArt graphics το 2010 και ως συνεργάτης του technodochion.gr το 2012.
Έργα του βρίσκονται στην Ελληνική πρεσβεία της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία, σε διάφορα Cafe και ξενοδοχεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ολλανδία, Η.Π.Α και Καναδά, ενώ από το 2004 φλερτάρει με δείγματα βιωματικής ποίησης.
Μας ανοίγει την καρδιά του, το μυαλό του και την ψυχοσύνθεσή του, στον παρακάτω προσωπικό διαδικτυακό εκθεσιακό του χώρο:


.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου