Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συμπόσιο για την σχέση της επιστήμης και της τέχνης Διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες στο Χαροκόπειο 3-5 Απριλίου



                                    



Συμπόσιο με θέμα «Επιστήμη και Τέχνη - Η αποκωδικοποίηση της σχέσης τους μέσα από τη δημιουργία» διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ευγενική χορηγία του Aegean College και την αρωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το συμπόσιο αρχίζει στις 17.00, την Παρασκευής 3 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Απριλίου, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα).

Διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές και καλλιτέχνες θα προσεγγίσουν τους τρόπους με τους οποίους η έμπνευση γίνεται πράξη μέσα από τη δημιουργία, ενώ ομιλίες, προβολές, στρογγυλές τράπεζες, εκθέσεις και εργαστήρια θα αναδείξουν τη δημιουργική αέναη σχέση μεταξύ Επιστήμης και Τέχνης ως χωρική - χρονική εμπειρία.

«Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος είναι μορφή, συναίσθημα και νους, η επιστήμη ικανοποιεί το πνεύμα του και η τέχνη την αισθητική του. Προς τούτο, και τα δυο πεδία έκφρασης και δράσης, υπηρετούν το πολυσύνθετο του ανθρώπου, με ζητούμενο την εσωτερική του αρμονία. Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο υλοποιούν το παρόν συμπόσιο, με σκοπό να ενισχύσουν την άποψη περί σύνδεσης Επιστήμης και Τέχνης
», τονίζεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές.  

Στους προσκεκλημένους ομιλητές, συγκαταλέγονται ο κ. Ευστράτιος Θεοδοσίου, καθηγητής Αστροφυσικής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο κ. Βασίλης Ζώτος, καθηγητής αρχιτέκτων και πολεοδόμος, η κυρία Μαρίκα Θωμαδάκη, καθηγήτρια Θεωρίας και Σημειολογίας του Θεάτρου, τέως κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το καλλιτεχνικό στίγμα τους θα δώσουν μεταξύ άλλων ο φωτογράφος κ. Ευάγγελος Ταμβάκος, ο κ. Αλέξανδρος Βαρσάμης, κινηματογραφιστής, η κυρία Ελένη Πολυχρονάτου, εικαστικός, ο κ. Μιχαήλ Μακρής, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής. 

Το συμπόσιο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με εργαστήριο κινηματογράφου - αφιέρωμα στον Andrei Tarkovsky, υπό τον τίτλο «Σμιλεύοντας το χρόνο», από τον κ. Ευάγγελο Ταμβάκο.
Συντονίστρια του συμποσίου είναι η κυρία Αναστασία Κυρίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου