Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τα 8 πράγματα που μάθαμε από το νέο, επικό trailer του «Star Wars: The Force Awakens»





Η βραδιά της 16ης Απριλίου θα ήταν άλλη μια συνηθισμένη ανοιξιάτικη βραδιά, αν κάποια στιγμή αργά το απόγευμα δεν είχε ακουστεί ένα συγχρονισμένο ουρλιαχτό από εκατομμύρια fanboys και fangirls παγκοσμίως, στη θέα της ακόλουθης είδησης:






«Αυτό είναι το νέο trailer για το “Star Wars: The Force Awakens”».
Μετά από μια σειρά teaser λίγων δευτερολέπτων, εικασίες επί εικασιών για το τι θα γίνει, πώς θα γίνει, που θα γίνει, ποιοι θα συμμετέχουν, ποιος έχει απογίνει τι και ούτω καθεξής, οι φαν του Star Wars (αλλά και όσοι ξέρουν να εκτιμούν μια θρυλική sci-fi περιπέτεια) έχουν επιτέλους αυτό που περίμεναν τόσο καιρό: ένα κανονικό, πλήρες trailer που δίνει μια γερή πρώτη εικόνα του τι θα δούμε τα Χριστούγεννα του 2015 στον κινηματογράφο.
Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται και για ένα trailer που κρατά τις παλιές, καλές αξίες που έχει κάθε trailer που σέβεται τον εαυτό του. Σε κρατά στην τσίτα για 1μιση λεπτό και σε κάνει να ανυπομονείς για την κυκλοφορία της ταινίας, χωρίς να σου δίνει στο πιάτο όλο το σενάριο, τις ανατροπές, το φινάλε, τα backstage και το ΑΦΜ του σκηνοθέτη -αυτό δηλαδή που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και έχει καταντήσει κάπως αηδία.
Μετά από αυτό το μικρό «κατηγορώ» λοιπόν, ας δούμε τι μάθαμε για το 7ο επεισόδιο της saga του Star Wars μέσα από το επικό αυτό trailer:
1. ΑΥΤΗ Η ΣΚΗΝΗ με το κατεστραμμένο Imperial Destroyer.
star wars
Υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει την εναρκτήρια, καθηλωτική σκηνή με το ερειπωμένο Destroyer στη μέση της ερήμου τυπωμένη σε μια γιγαντιαία αφίσα και καδραρισμένη στο σαλόνι του; Δε νομίζω. Ήταν ξεκάθαρα ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε στο κλίμα της νέας εποχής στο σύμπαν του Star Wars.
2. Το φάντασμα του νεκρού Darth Vader είναι πιο τρομακτικό από τον ζωντανό Darth Vader.
star wars
Ο Luke ξεκινά να μιλά για τη Δύναμη σε κάποιον (Eίναι ο ανιψιός του; Eίναι ο γιος του; Eίναι κάποιος άλλος; Ορίστε και το πρώτο βασικό ερώτημα που μας βάζει το trailer) και η πρώτη του ατάκα είναι «Την έχει ο πατέρας μου». Και ζουμ στο λιωμένο κράνος-κρανίο του Darth Vader. Να τη και η δεύτερη ανατριχίλα.
3. Τι παίζει με αυτό το φωτόσπαθο;
star wars
Συνεχίζοντας να μιλά για τη Δύναμη, ο Luke (τον οποίο δεν έχουμε δει ακόμα, ούτε και θα δούμε σε όλο το trailer) λέει «Την έχει η αδερφή μου». Ζουμ στο φωτόσπαθο του Luke που το δίνει στην Leia. Μισό λεπτό όμως, πώς γίνεται να είναι αυτό το φωτόσπαθο του Luke, αφού είχε πέσει στο κενό όταν του έκοψε το χέρι ο πατέρας του (να μια πρόταση που ήθελα πάντα να γράψω). Το ξαναβρήκε και το δίνει στην αδερφή του; Ή μήπως είναι flashback;
4. Τόσα χρόνια μετά, οι Stormtroopers δείχνουν (ακόμα πιο) cool.
star wars
Ας το παραδεχτούμε, ο σχεδιασμός και η minimal εμφάνιση των Stormtroopers ήταν πάντα το δυνατό τους στοιχείο, σε αντίθεση με την ικανότητά τους στο σημάδι. Μιλάμε για μια στολή που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης μέχρι και για μεγάλους οίκους μόδας. Και, από όσο μπορέσαμε να δούμε στο trailer, ο J.J. Abrams τους έκανε ακόμα πιο cool.
5. Ο Finn είναι Stormtrooper ή όχι;
star wars
Ο John Boyega κρατά το στόμα του κλειστό σχετικά με την ταυτότητα του χαρακτήρα του, έχοντας αποκαλύψει μόνο τα βασικά: πως βρίσκουμε τον Finn σε μια τρομακτική κατάσταση κινδύνου και πως η ζωή του αλλάζει με έναν τρομερά μοναδικό τρόπο. Ευχαριστούμε John, μας φώτισες. Κανένα παράπονο ωστόσο, η εμφάνισή του στο trailer μας έδωσε αρκετή τροφή για σκέψη.
6. Γνωρίζουμε λίιιιγο καλύτερα την Rey
star wars
«Καλύτερα» εννοώντας πως τη βλέπουμε για κάποια δευτερόλεπτα σε σκηνές δράσεις και προβληματισμού, το οποίο είναι σίγουρα περισσότερο από όσα έχει αποκαλύψει συνολικά η Daisy Ridley για τον χαρακτήρα της στην ταινία. Ξέρουμε μέχρι στιγμής πως η Rey είναι από έναν πλανήτη που εμφανίζεται πρώτη φορά στην ιστορία της ταινίας, τον Jakku, και ζει σε ένα νεκροταφείο πλοίων (να τη και η εξήγηση για την πρώτη σκηνή με το Star Destroyer). Είναι αυτάρκης και μοναχική, κάποια στιγμή όμως «γνωρίζει έναν νέο χαρακτήρα» και η περιπέτειά της ξεκινά.
7. Παιδιά, από εδώ ο Kylo Ren. Kylo Ren, τα παιδιά.
star wars
Ο νέος «κακός» στο σύμπαν του Lucas, με σάρκα και οστά. Ναι, αυτός με το τριφασικό φωτόσπαθο.
8. Chewy, we are home!
star wars

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου