Τρίτη 14 Απριλίου 2015

International biennial watercolor Castra Slobenia Μια επιτυχία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με την συμμετοχή τεσσάρων προπτυχιακών νέων καλλιτεχνών από το ΤΕΕΤ



                                  

Η διεθνής μπιενάλε Ακουαρέλας πρόκρινε την Ίρις Κολλιδά προπτυχιακή καλλιτέχνη,Έλενα Βουδουρέλλη προπτυχιακή καλλιτέχνη,   τη Μάρα Δημοπούλου προπτυχιακή καλλιτέχνη και την Τζάνη Χριστίνα επί πτυχίο καλλιτέχνη  του ΤΕΕΤ / Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας/ ΠΔΜ να συμμετέχουν στην διεθνή μπιενάλε CASTA 2015 που διεξάγετε στην Σλοβενία. Η διάκριση έγινε ανάμεσα σε 340 καλλιτέχνες που εκπροσωπούσαν 53 χώρες


Δύο έργα -φόρος τιμής- στην άγρια ελευθερία, ζώα που δεν φυλακίζονται δεν δεσμεύονται,ζούνε με τους δικούς τους κανόνες. Έμαθαν να είναι περήφανα και να ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους.
Και εκεί που νιώθεις αγενής που προσπαθείς να τα φυλακίσεις σε ένα κομμάτι χαρτί, κλέβεις λίγο από την ελευθερία τους όταν προσπαθείς να τα αποτυπώσεις με την ίδια ακριβώς υπόστασή τους: αφηρημένα, τυχαία,ευαίσθητα αλλά και αγέρωχοι στιλβωμένοι μεσολαβητές του θεού.
 τίτλος του πρώτου έργου ”eagle’s rules- οι κανόνες του αετού”
 τίτλος δεύτερου έργου ”phoenix rudeness- η αγένεια του φοίνικα”
Μάρα Δημοπούλου(4ετος)
 Έργο της Μάρας Δημοπούλου
Έργο της Μάρας Δημοπούλου

Τι έχει να πει η τέχνη για τις ανέμελες στιγμές των παιδικών  χρόνων μέσα στην ευεργεσία της φύσης; Ένα παιδί βρίσκεται Σαββατοκύριακο στο χωριό μακρυά από την πόλη. Το Σάββατο το παιδί  περιεργάστηκε τον κόκορα και την Κυριακή έπαιξε μαζί του. Ο χρόνος δεν είναι στιγμιότυπα είναι η συνέχεια των σχέσεων  μέσα σε μια ακλόνητη καθημερινότητα που μας καλεί να δίνουμε νόημα στις αναμνήσεις που παράγει.
Τίτλος πρώτου έργου:Σάββατο
Τίτλος δεύτερου έργου: Κυριακή
Χριστίνα Τζάνη(5ο έτος)
Έργο της Χριστίνας Τζάνη
Έργο της  Χριστίνας Τζάνη



Έργα των   Ίριδας Κολλιδάς και Έλενας Βουδουρέλη
IRIS_KOLLIDA_FREE-FALL-I_2015_33X43IRIS_KOLLIDA_FREE-FALL-II_2015_33X43O

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου