Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ανοιχτό κάλεσμα για το Rem Brand name project στην γκαλερί Λόλα Νικολάου στην Θεσσαλονίκη


Η ομάδα Μακρύ Όχημα προσκαλεί ενδιαφερόμενους προς συμμετοχή, στο εικαστικό επιτοίχιο παιχνίδι της διαμεσολαβημένης φήμης των καλλιτεχνών, με τίτλο REM- Brand Name project/ Η γνησιότητα του καλλιτέχνη, που θα παρουσιαστεί στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, στις 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου.
Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης, η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει; Παραμένει ανάρμοστη ως προς τον καλλιτέχνη; Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.


 Οι όροι για αυτό το επιτοίχιο παιχνίδι λειτουργούν ως εξής:
Ο καθένας μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του, κερδίζοντας ένα έργο με ελάχιστα χρήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλειοδοτήσει για κάθε έργο που τον ενδιαφέρει αγοράζοντας ΦΗΜΕΣ κόστους 5€ η μία. Όσες περισσότερες ΦΗΜΕΣ δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του, αποκλείοντάς το από την κλήρωση. Όλα τα έργα έχουν την ίδια τιμή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ποσοστό της γκαλερί. Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, τότε μεταφέρονται σε εναλλακτικά επιλεγμένο έργο. Η κλήρωση θα γίνει σε καθορισμένη μέρα μετά το πέρας της έκθεσης.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο με ελάχιστα χρήματα που θα κριθεί από την κλήρωση, ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν ΦΗΜΗ.


Όροι συμμετοχής:
Κάθε ενδιαφερόμενος καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει δίνοντας από ένα έως 4 έργα, υποστηρίζοντας οικονομικά την συμμετοχή του, με 10 ευρώ αν δώσει 1-2 έργα και 15 ευρώ αν δώσει 3- 4 έργα. Αυτοί που θα παραδώσουν έργο στη Φλώρινα,θα πληρώσουν συν 2 ευρώ  το έργο, για τα έξοδα αποστολής, επιχειρώντας ένα είδος αυτοργάνωσης και αδιαμεσολάβητης λειτουργίας της τέχνης. Οι διαστάσεις των έργων είναι 42 εκ.  x 33 εκ. . Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται μέσω e-mail στο rembrandname@gmail.com. Δηλώνετε συμμετοχή μέχρι τις 24 Μαΐου.  Στέλνετε μήνυμα με τίτλο remBrand name project/LolaNikolaou, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας. Αφού επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να στείλετε καλή φωτογραφία του έργου. Τα έργα, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι τις 2 Iουνίου στο 3ργαστηρίο ζωγραφικής του ΤΕΕΤ Φλώρινας στο υπόγειο ή  στη γκαλερί Λόλα Νικοκάλου οδό Τσιμισκή 52.

Τα χρήματα θα καταθέτονται στην Alpha Bank, ονομαστικά στον εξής λογαριασμό, στο όνομα Άννα-Μαρία Σαμαρά :
Αρ, Λογαριασμού: 487-002101-078630IBAN:GR17  0140 4870 4870 0210 1078 630
Παρακαλώ να είστε συνεπείς στα deadline!!!
Όσα έργα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν συμμετέχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου