Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

2 Σχολές Καλών Τεχνών - 2 μέρες Performance



Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν σ’ ένα διήμερο performance στη Θεσσαλονίκη με το διεθνές γκρουπ Non Grata.


Οι Non Grata είναι μία ομάδα καλλιτεχνών - performer από όλο τον κόσμο με βάση την Εσθονία, που από το 2002 και κάθε χρόνο περιοδεύει στην Ευρώπη και την Αμερική στα πλαίσια του Diverse Universe Performance Festival. Ξεκίνησαν το 1998 δημιουργώντας μια πρωτότυπη σχολή για performance που ονομαζόταν Academia Non Grata ως αντίβαρο στην τότε υπάρχουσα σχέση της τέχνης με τον ακραίο καπιταλισμό στην κοινωνία της Εσθονίας. Συνέχισαν ως νομάδες την πορεία τους δημιουργώντας ένα δίκτυο καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την ομάδα σε όλο τον κόσμο. Τα βασικά μέλη, που προέρχονται από την ακαδημία, έρχονται σε επαφή με άτομα εντός και εκτός του χώρου της τέχνης με σκοπό να δημιουργήσουν ένα πειραματικό-δημιουργικό περιβάλλον που να επικεντρώνεται στην διαδικασία και που να μπορεί να ερμηνευθεί μόνο μέσα από την δημιουργική δράση. Βασικές αρχές τους είναι η ανωνυμία, η παραγωγικότητα και η αντί-εμπορευματοποίηση. Στις παραστάσεις τους χρησιμοποιούν σύμβολα που αντιπροσωπεύουν θρησκευτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές δομές.

Πρόγραμμα:

27 Απριλίου, 19.00. Διάλεξη-παρουσίαση από τους Non Grata στην Αίθουσα θεωρητικών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών, Α.Π.Θ. (Θέρμη).

28 Απριλίου, 19.00. Performance στο Maison Crystal (Νέα παραλία Θεσσαλονίκης)
Από τους Non Grata, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών των δύο Σχολών Καλών Τεχνών ως κατάληξη του ημερήσιου εργαστηρίου που θα έχει προηγηθεί.
Η performance γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συντονισμός: Καλλέ Φωτεινή, εικαστικός, υποψήφια διδάκτωρ Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και Αγγελική Αυγητίδου, επίκ. καθηγήτρια, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Επικοινωνία για πληροφορίες: aaugitidoy@uowm.grfotinikalle@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου