Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δηλώστε συμμετοχή στο Rem brand name project 013 5η ανακοίνωση

Rem brant name project 013  5η ανακοίνωση.Αναρτήστε την συμμετοχή σας στα Σχόλια


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2013



REM    BRANT  NAME
Η γνησιότητα του καλλιτέχνη

             
Το Σάββατο 9/2/2012 έγινε η τελική συνδιαμόρφωση από όσους είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή και σας το ανακοινώνουμε σε αντικατάσταση της 4ης ανακοίνωσης.  Ελάτε να συνεκθέσουμε τις εικαστικές μας διαμεσολαβήσεις στο project!

     Rem brant name project 013 μια έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας "μακρύ όχημα"
                                             από το 3ργαστήριο Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας ΠΔΜ


                            ΤΕΛΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ: Rem brant name project 013

Στο Χώρο Έκθεσης δεσπόζει Το ομοίωμα του έργου του Rembrant ''Αυτοπορτραίτο με τραγιάσκα '' ( Ζωγραφικό ομοίωμα εκτελεσμένο από τον Κωσταντίνο Μήτσο, φοιτητή ΤΕΕΤ.ΠΔΜ, Φλώρινας) Τα υπόλοιπα έργα τοποθετούνται στην σειρά λίγο χαμηλότερα του ομοιώματος και οι επισκέπτες μειοδοτούν με το ποσό των 5 ευρώ για κάθε έργο όσες φορές επιθυμούν και για όσα έργα επιλέξουν  Η έκθεση θα επιχειρήσει να εισαγάγει την ανάγκη για δημόσια  χρήση  των έργων τέχνης και την  ενεργοποιήσει του θεατή ως συν-εκθέτη, συν-διαμορφωτή στο brant name(ταυτότητα-διάχυση)τόσο των έργων τέχνης όσο και των καλλιτεχνών. Δημιουργούμε μια συλλογή έργων σχολιάζοντας εικαστικά την  καταξίωση ως μια ανεπαρκή ονειρική συνθήκη έξω από την πραγματικότητα της αυθεντικότητας  έργου τέχνης και καλλιτέχνη. Ποία είναι η REM-καταξίωση; να αποκτήσεις  φήμη (Rembrant name ....) η να επικοινωνήσεις το έργο με πληρότητα  Με μια παρα-τολμηρή ερμηνεία του παρελθόντος, με το ομοίωμα του πρωτότυπο να αρνείται το πιστό αντίγραφο του,  με το ανοιχτό διαδραστικό παιχνίδι του επισκέπτη μειοδότη που μετατρέπεται σε REM- πλειοδότη, θα καταφέρουμε να συνυπάρξουμε στην κοινωνία και με ποία ταυτότητα(brant); Αφού ο επισκέπτης μειοδοτήσει όσες φορές και για όσα έργα επιθυμήσει σε προκαθορισμένη ημερομηνία θα ανοιχτούν οι κάλπες και θα κλειρωθεί κάθε έργο αρκεί να έχει μαζέψει 6 μειοδοτήσεις. Αν οι επισκέπτες θέλουν να αποκλήσουν την δυνατοτητα αποκλησμού τους από την κλήρωση θα πρεπει να μειοδοτήσουν  τόσες φορές όσο εχει προκαθοριστεί για το μέγιστο της αξίας του έργου από τον υπεύθυνο του εκθεσιακού χώρου. Μετά θα ακολουθήσει δεύτερη κλήρωση για 5 τυχερούς με τα  έργα  με λιγότερες των 6 μειοδοτήσεων βάζοντας στην κάλπη τα ονόματα όλων των μειοδοτών όσες φορές μειοδότησαν.Τα κέρδη της μειοδοσίας μοιράζονται σε όλους με τον εξής τρόπο:
α) επιστρέφεται στον καλλιτέχνη από την μειοδοσία  ενός του έργου η συμμετοχή του(Αρκεί να έχει μειοδοτηθεί 6 φορές )
β) Το υπόλοιπο ποσό επιμερίζεται στον εκθεσιακό Χώρο και  στον καλλιτέχνη ο  οποίος με την σειρά του αποφασίζει κατά πόσο και εάν  θα ενισχύσει το ταμείο του εργαστηρίου για αγορά υλικών για όλους
   
Αφήστε όνομα, email και τηλέφωνο στα σχόλια αυτής της ανάρτησης για συμμετοχή,
συμμετέχει όποιος θέλει με όποιο τρόπο θέλει!
Οργάνωση συμμετοχής:
Α) Υποστηρίζουμε οικονομικά την συμμετοχή μας με 30 ευρώ επιχειρώντας ένα είδος αυτοργάνωσης και αδιαμεσολάβητης λειτουργίας της τέχνης. Αναρτήστε την συμμετοχή σας στα Σχόλια  αυτής της Ανάρτησης μέχρι 8/3/2012.
Β)Η συμμετοχή σας κατοχυρώνετε με την Αποπληρωμή της συνδρομής στην ταμεία του φοιτητικής ομάδας 3ργαστηριου Αννα-Μαρίας Σαμαρά (hazel_am@windowslive.com 6976201426μέχρι τις 26/4/2012
Γ)Τα εικαστικά έργα μας έχουν τις διαστάσεις του πρωτοτύπου έργου του Rembrant ''Αυτοπορτραίτο με τραγιάσκα '' που είναι 42.3 Χ 33 εκατοστά υποχρεωτικά. Δηλαδή η έκθεση θα έχει μια ομοιομορφία όποιο μέσo και αν επιλέξει ο συμμετέχων, παρουσιάσιμο (Ζωγραφική,γλυπτική, πολυμέσα, φωτογραφία.... με κορνίζες, βάσεις τρόποι ανάρτησης, συσκευασία)
Δ)Τα έργα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο(ένα για κάθε έκθεση). Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει με περισσότερα μπορεί μέχρι τρία σε κάθε έκθεση παραδίδονται μέχρι την Παρασκευή 26/4/2012 στο Γαβριήλ Φτελκόπουλο(ftelkas@hotmail.com,6989142350) ο οποίος ταυτόχρονα συντονίζει μια μαζική αγορά τελάρων για όσους επιλέξουν συμμετοχή με αυτά.
Ε) Οι συμμετοχές θα κλείσουν στους 60 καλλιτέχνες
Ζ) Θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δυο εκθέσεις, το Μάιο στην gallery Τεχνοχώρος στην Αθήνα παράλληλα με την Art-athina και τον Ιούνη για όλο το καλοκαίρι στην γκαλερί Λόλα Νικολάου στην Θεσσαλονίκη

3ργαστήριο Ζωγραφικής ΤΕΕΤ.ΠΔΜ Φλώρινας

Rem brant name project 013 είναι το νέο εικαστικό project του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής και, με αφορμή το αυτoπορτραίτο του Rembrandt με τραγιάσκα, θα διερευνήσουμε στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην  εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης. Η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό;
χκ



Το project είναι μια ιδέα του Γαβριήλ Φτελκοπουλου και αποτελεί νοητή συνέχεια της έκθεσης ηREMο στην πλατφόρμα του"Μακρυ οχήματος"

Ο Rembrandt μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον άνθρωπο εκ των έσω,να γνωρίσουμε το υποσυνείδητό του. Με αφετηρία τον ίδιο του τον εαυτό, αναπτύσσει μια διεργασία αναζήτησης της εσωτερικότητας στον άνθρωπο αλλά και στα πράγματα. Τόσο στις ατομικές προσωπογραφίες του,όσο και στις ομαδικές,ανακαλύπτει αλήθειες διευρύνοντας το όραμα του ανθρώπου.
Μαρία Τεντσογλίδου
3/9/12
το πρωτότυπο έργο του Rembrant:  http://www.rembrandtpainting.net/slf_prtrts/gorget.htm
Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 καλλιτέχνες
Rem brant name project 013  1η ανακοίνωση:

23 σχόλια:

  1. auta ta logopaignia einai paidariwdh kai i oli fasi keni noimatos....ligh sovarothta. ligotera logia kai perrisoterh douleia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Κεβρεκίδης, kevrekidis.giorgos@gmail.com, 6944592296

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμητρα Μπαϊρακτάρη, d.mpairaktari@hotmail.com, 6971764380

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ,kadaki21@yahoo.gr,6936159928

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλεξανδρα τσιτσιντα tsalexandra@hotmail.com, 6974753258

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. agapi keramida
    αγάπη κεραμιδά agapiwhowho@gmail.com 6972119576

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ζαφειρια γκοσποδινη zefigospodini@gmail.com ,6972524119

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΟΥΡΜΑ ΒΑΣΩ,Vbourma@yahoo.gr, 6982778420

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΟΥΖΟΥΝΗ,minakouzouni@yahoo.gr, 6978850383

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεώργιος Πανταζής , pandazisgeorge0@gmail.com, 6988070813

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΣΠΟΥΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ durzagon9@gmail.com 6943923180

    ΑπάντησηΔιαγραφή