Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μετασεισμικές πλημμύρες στο 3ργαστήριο''και γινήκανε πλημμύρες μας τελείωσαν οι μπύρες'''' μετά τους σεισμούς ήρθαν πλημμύρες, το υπόγειο πνίγεται μετά τη χθεσινή νεροποντή...ευτυχώς σωστικό συνεργείο ήρθε με εράσμους απο την
Ολλανδία να βοηθήσει τους φοιτητές του 3ργαστηρίου....αν περισσεύει κανένα σωσίβιο!
αχιλλέας ζάζος


                                


                               

                                

                                

Αμφίβιο σπίτι «κολυμπάει» στις πλημμύρες
Η ειδικά κατασκευασμένη δεξαμενή στη βάση του επιτρέπει να ανασηκώνεται όταν γεμίζει νερό
 Αμφίβιο σπίτι «κολυμπάει» στις πλημμύρες
Το πρωτοποριακό σύστημα της εταιρείας Baca Architects ανυψώνει το σπίτι ώστε να παραμένει στεγνό σε περίπτωση πλημμύρας. Δείτε το σχετικό βίντεο


Λονδίνο 
Ένα σπίτι με ικανότητες... δεινού «κολυμβητή» σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας Baca Architects.

Θέλοντας να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των καταστροφών που προκαλούν οι πλημμύρες κάθε χρόνο στη χώρα, οι αρχιτέκτονες επινόησαν ένα σπίτι με μια ειδικά κατασκευασμένη προστατευτική βάση-«δεξαμενή», η οποία σε περίπτωση πλημμύρας «ανασηκώνει» το οικοδόμημα ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο εισροής του νερού στο εσωτερικό του.
Παρόχθιος «κολυμβητής» ενόψει
Η κατασκευαστική εταιρεία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως για την κατασκευή μιας τέτοιας κατοικίας στις όχθες του Τάμεση, στο Μπακιγχαμσάιρ. Πρόκειται για μια ιδέα ιδιαίτερα ευρηματική σε ό,τι αφορά κτίρια που βρίσκονται στις όχθες ποταμών και λιμνών. Εδώ και αρκετό καιρό η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας, αναζητά προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία περιουσιών και πολιτών σε περίπτωση πλημμύρας.
Επειδή όμως τα πρωτοποριακά σχέδια συνήθως στοιχίζουν κάτι παραπάνω, έτσι και η τιμή του «αμφίβιου» σπιτιού ανεβαίνει κατά 20% συγκριτικά με τις συμβατικές κατασκευές παρόμοιου μεγέθους, γεγονός που μεταφράζεται σε 1,5 εκατ. στερλίνες – δηλαδή περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου