Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ήREMο το project από το Μακρύ Όχημα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ήREMο το εικαστικό project από το Μακρύ Όχημα:


Το μακρύ όχημα (Long Vehicle) με αριθμό κυκλοφορίας FLR2012 είναι ένα συνεργατικό ρυμουλκό από εικαστικούς καλλιτέχνες, που θέλουν να προσεγγίσουν κριτικά και να ξεδιαλύνουν τη διαδικασία ανάμεσα στην εργασιακή διαδικασία του έργου τέχνης και τις κοινωνικές σχέσεις που η τέχνη γεννά και/ή αναπαράγει.
Εγκλωβισμένοι σε έναν κυκεώνα πολιτικo-κοινωνικo-οικονομικής κρίσης, οδηγούμαστε σταδιακά στην απομόνωση. Μοιάζει σαν να μην έχουμε χρόνο να σκεφτούμε την αντίσταση. Μηχανισμοί προπαγάνδας και κατασκευής φόβου μαζί με τον έλεγχο, την καταστολή και τη βια, αποτελούν το σύνολο των πρακτικών ενάντια στην αντίσταση, που οδηγεί σε ολοκληρωτική ύφεση και κοινωνική ύπνωση.

ήREMο
(εικαστικά συνεργατική, αντιφατικά αυτοδιαχειριζόμενη έκθεση στο χώρο της γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη)

Σε καταστάσεις κοινωνικής ύπνωσης η τέχνη εφαρμόζει αντανακλαστικά REM (Rapid Eye Movement) προσπαθώντας να συλλάβει τη νεκροζώντανη συνθήκη της ζωής. Ο εικαστικός ύπνος REM ενεργεί προς μια σταδιακή μείωση του βαθύ κοινωνικού ύπνου.  Το έργο τέχνης είναι μια πρόταση, μια στάση, μια κριτική προσέγγιση, απέναντι στο κοινωνικό περιβάλλον. Ο ύπνος του κουνελιού (ο εικαστικός ύπνος REM) ξεπροβάλλει μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη και την αφασία της οικονομικής κρίσης με τους “Μακρύ Όχημα” καλλιτέχνες να προτείνουν μια έκθεση  REM ταγμένη στο όνειρο και τη διάδοχη κατάσταση.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΑΣ! Συμμετέχουν στην αυτοδιοργανούμενη και αυτοχρηματοδοτούμενη ρυμούλκα στο χώρο της gallery Λόλα Νικολάου στην Θεσσαλονίκη οι: Νικόλας Αντωνίου,  Φαίδρα Εγγλέζου, Αχιλλέας Ζάζος, Χρήστος  Ιωαννίδης, Φίλλιπος Καλαμάρας,  Ελένη Κεσίσογλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Θωμάς Μακιναντζής,  Φώτης Μπάλας, Γιώργος Περιστερόπουλος, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Φώφη Χαμπάκη, Μάγδα Χριστοπούλου.


τεκμηρίωση: http://floroieikastikoi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_04.html
λογότυπα:      http://floroieikastikoi.blogspot.gr/2012/07/project.html
πρόσκληση:   http://floroieikastikoi.blogspot.gr/2012/07/remo.html
δελτίου τύπου με logo:http://floroieikastikoi.blogspot.gr/2012/07/remo_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου