Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ομάδα KLOKWORKS - Μαριάννα Καβαλλιεράτου Auto Run σε μουσική Ηλία Πιεράκκου


Περιγραφή:
Auto Run = ο αυτόματος πιλότος. Πόσο ο σημερινός άνθρωπος κινείται ελεύθερα; Πόσο κινείται αυτόματα η παρά την θέλησή του; Πόσο συνειδητές είναι οι κινήσεις και οι πράξεις του;

Το Auto Run είναι η έκφραση της καταναγκαστικής καθημερινής δραστηριότητας του σύγχρονου ανθρώπου, που προσπαθεί να μείνει μέσα σεένα παιχνίδι αντιθέσεων και έρχεται αντιμέτωπος με τις αδυναμίες του απέναντι στους άλλους και τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι ένα παιχνίδι επιβολής του εγώ μας στους άλλους και στον ίδιο μας τον εαυτό, που τελικά μας δείχνει πόσο ευάλωτοι και αδύναμοι είμαστε, ενώ μπορεί εξωτερικά να παρουσιάζουμε μια άλλη εικόνα.


Σε αυτή τη χορογραφική απόπειρα, αποδίδεται με μια λιτή χορογραφική φόρμα και μέσα από μια αφαιρετική κινητική γλώσσα, η μηχανική μας σκέψη και προσέγγιση στην σημερινή μας ζωή.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School (1987-90), στο SUNY Purchase της Ν. Υόρκης, με ετήσια υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, και στη συνέχεια παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα χορού στη σχολή της Μάρθα Γκράχαμ.


Συντελεστές: 
Σύλληψη: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Φωτεινή Τιμοθέου 
Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου 
Μουσική: Ηλίας Πιεράκκος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Γλυπτό: Διονύσης Καβαλλιεράτος
       
Ερμηνεύουν:
Kαλλιόπη Σίμου
Γιώργος Τζαβάρας
Μαριάννα Καβαλλιεράτου
το video


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου