Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Πέθανε ο θρυλικός ηθοποιός Sir Christopher Lee σε ηλικία 93 ετών

SIR CHRISTOPHER LEE
Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του κινηματογράφου, ο Sir Christopher Lee άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής στις 8.30. Ήταν 93 χρονών και σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, ο θάνατός του επήλθε από επιπλοκές στο αναπνευστικό.Ο διάσημος ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster του Λονδίνου όπου και υπέκυψε έπειτα από αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια. Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο, από πηγές μέσα από τον οικογενειακό του κύκλο.

Η σύζυγός του επέλεξε να καθυστερήσει την ανακοίνωση του θανάτου του μέχρι να ενημερωθούν όλους τους στενούς συγγενείς του ηθοποιού. Ήταν παντρεμένη με τον Lee για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο πανύψηλος (1,96 μ.) Βρετανός ηθοποιός με την επιβλητική φωνή και την αγέρωχη παρουσία έγινε αρχικά γνωστός ως Κόμης Δράκουλας στην ταινία «Dracula Has Risen From The Grave» του 1958 και έπειτα ως ένας από τους πιο διάσημους «κακούς» στις ταινίες του James Bond, με το ρόλο του «Scaramanga» στο «O Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι» του 1974.

Αργότερα ο Christopher Lee, ο οποίος χρίστηκε Sir το 2009 από τη βασίλισσα Ελισάβετ, έμελλε να ταυτιστεί με μερικούς ακόμα σπουδαίους ρόλους, Έγινε ο Count Doοku στο σύμπαν του Star Wars και ο σατανικός μάγος Saruman, στις ταινίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ». Επίσης συνεργάστηκε με τον Tim Burton στις ταινίες «Η Νεκρή Νύφη», «O Ακέφαλος Καβαλάρης» και «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», μεταξύ άλλων.

Πηγή :http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου