Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ζωγραφική Performance σε τέσσερα κυβικά.



Η δημιουργική διαδικασία έχει ως σκοπό την ανάδειξη και την εισαγωγή πνοής σε διάφορες καταστάσεις τις οποίες ζει και βιώνει ο καλλιτέχνης. Από αρχαιοτάτων χρόνων ο κύριος λόγος παραγωγής τέχνης ήταν η ίδια η ζωή. Από τον άνθρωπο των σπηλαίων μέχρι σήμερα όλοι οι καλλιτέχνες στην ουσία τους
διαπραγματεύονται την ζωή με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, διότι ο καθένας μας βιώνουμε τον ίδιο κόσμο αλλά ζούμε διαφορετικά. Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί. Γιατί να ζούμε διαφορετικά τον κόσμο ; Εδώ απαντά η τέχνη δίνοντας απαντήσεις στον κάθε έναν μας ξεχωριστά με κορυφαίο φάρμακο την επικοινωνία των έργων τέχνης ανάμεσα στην κοινωνία. Μην ξεχνάμε όμως ότι η τέχνη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Ο άνθρωπος παράγει την τέχνη που τον θεραπεύει βοηθώντας τον σωματικά και ψυχικά να κατανοεί τον κόσμο. Έτσι η συγκεκριμένη δράση δεν αποσκοπεί στο αποτέλεσμα, αλλά στην διαδικασία η οποία φέρνει το αποτέλεσμα . Κύβοι οι οποίοι είναι στημένοι ο ένας πάνω στον άλλον ζωγραφίζονται σταδιακά καθιστώντας αυτόματα τον χώρο ζωγραφική επιφάνεια που δίνει ρυθμό σε αυτό που λέμε δημιουργική διαδικασία. Δεν ενδιαφέρει να τελειώσει ,αλλά να βιωθει.
Να βιωθει το ταξίδι που οδηγεί στην Ιθάκη του καθενός μας . Με καθαρότητα , με απλότητα, με αυστηρότητα στην δομή, κρατώντας την ουσία των πραγμάτων. Ο καλλιτέχνης σαν υπέργηρος και κουρασμένος στο τέλος από την ζωή. Ψελλίζει με ωριμότητα και σοβαρότητα αυτό που έχει σημασία, τον λόγο και την θεραπεία, επικοινωνώντας την με το να παρουσιάζει τις ενέργειές του.


Γιώργος Πανταζής - Papatzikou Gallery , Booth G6 ,Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Art-Athina 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου